2021-Ben hogyan, miből számítják a többletpontokat az Állatorvostudományi egyetem felvételijén?
Ha a két emelt (biosz, kémia) 45% felett van akkor mindkettőre kapok 50 pontot vagy csak az egyikre?
Nyelvvizsgára adnak többletpontot?
Ha a matek, magyar, tori érettségim nagyon rossz , de a középfokú angol és a két emelt tárgy nagyon jó akkor van esélyem? Vagy inkább újra kellene irni a magyar , törit és matekot 80%-osra?
Nagyon megköszönném a segítségeket!! :)
Mindkettőre jár az 50 pont, így megszerzed a maximális 100 pluszpontot. Ezért a nyelvvizsgára nem jár már pluszpont. Mit jelent az hogy nagyon rosszak?
Egyébként duplázással lehet esélyed, ha nagyon jóra megírod az emelteket
A középszintű érettségiket sajnos nincs értelme újraírni, csak akkor ha van köztük felvételi tárgy, erről írtam egy másik kérdéshez hosszabban:
https://www.gyakorikerdesek.hu/kozoktatas-tanfolyamok__egyeb..
Mondom az eredményeket tényleg nagyon rosszak! 2 éve érettségiztem, most a Zeneakadémiára jarok de már nem szeretem azt amit csinalok, nagyon szeretnék allatorvos lenni.
Matek: 35%
Magyar: 55%
Angol: 87%
Töri: 42%
A jegyeim is nagyon rosszak! Kettesek, hármasok.
Várom az őszinte válaszokat/ véleményeket!
Ha semmi esélyem nincs amikor lemondok az állatorvosiról :(
Kémiábol és bioszbol KELL emelt szinten felvételizned. Azoknak az eredményét kellene duplázni, majd hozzáadni a 100 többletpontot, ami a 2 emelért jár.
2019-ben 435 volt a ponthatár, ehhez átlag 84 pontos emelteket kell írni. (4*84 +100 = 436). Ebben az esetben senkit sem érdekelnek a középiskolai jegyeid meg a középszintű érettségijeid.
Értem köszi a választ!
Még annyit nem értek hogy neztem én is régi ponthatárokat és láttam volt olyan hogy az önköltséges képzésnél magasabb volt a határ. Miért? És mikor van az hogy államira nem vesznek fel valaki csak önköltségesre?
Előre is köszi a válaszokat
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!