SOTE-n valóban kötelező a tesi?
Figyelt kérdés
A fogorvostudományi karon is az? Ha nem, akkor mely szakokon kötelező? Illetve hány féléven keresztül, és heti hány óra?2020. dec. 9. 00:31
11/15 A kérdező kommentje:
Hogyne lenne NKE-n kötelező tesi?Van.
2020. dec. 25. 21:20
12/15 anonim válasza:
Köszi a lepontozást, de oda járok már negyedik éve és a civil karon biztos nincs már évek óta - bár régen állítólag valóban volt. Nézd csak meg az aktuális tanterveket, amikből egyébként minden egyetem minden szakjával kapcsolatban kiderül, van-e tesi. A rendészeti, honvéd karon persze természetesen van, ott elengedhetetlen az oktatás jellegéből adódóan, de gondolom nem oda akarsz menni.
13/15 anonim válasza:
Lényeg a lényeg az teljesen fals, hogy minden egyetemi képzésen van tesi, nálam ez pl. fontos szempont volt, hogy ha van is, legalább könnyen kiváltható legyen - bocs, épp elég volt általánosban meg középsuliban a kötelező sportokból, egy egyetemista korú hadd sportoljon már azt, akkor és amikor akar, főleg ha semmi köze a képzéséhez semmiféle sportnak.
14/15 A kérdező kommentje:
Azért állítottam biztosra, mert én tényleg oda járok, és nekünk van.😂 Kötelező egy félév tesi civil szakon, csak mi döntjük el, hogy melyik félévre vesszük fel. Kreditet sem kapunk érte.
2020. dec. 27. 11:03
15/15 anonim válasza:
Semmelweisen az első négy félévben kell valóban testnevelés órára járni, ami lehet hagyományos testnevelés, vagy választott sport. Az ötödik félévtől fel lehet venni az önálló sporttevékenység nevű órát, ami abból áll, hogy ki kell tölteni hetente egy kérdőívet, amiben beszámolsz az adott heti sporttevékenységedről. Felmentést akkor adnak, ha igazolt sportoló vagy, illetve egészségügyi okokból. Igazolt sportolóktól talán elvárják valamennyire, hogy az egyetemi sportcsapatban is tevékenykedjen, ha olyan a sportág.
Ez az ÁOK-ra igaz biztosan. FOK-on is szerintem hasonló.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!