Üdvözletem mindenkinek! Valóban 2020-tol kötelező lesz egy emelt érettségi ahhoz hogy egyáltalán felvegyenek?
Olyan helyzet állt elő , hogy érettségi után nem mentem egyből egyetemre , hanem elmentem okj-re , majd el akarok utána végezni egy technikusi képzést is.
Utána szeretnek megpróbálni egy egyetemet de 2020-tol elvileg változnak a szabályok .
Pontosan hogyan van ez ? Bármilyen emelt érettségi elég? Műszaki területre is jó pl töri ? Vagy csak műszaki tantargy?
Nyelvvizsgam van.
Előre is köszönöm
Olyan egy vagy több emelt érettségit kell tenned ami a választott szakod által előírt érettségi tárgy. Pl: mérnöki szakokon a matek/fizika/kémia/infó (amit éppen az adott szak kíván) ezt a felvi.hu-n meg tudod nézni.
Azt az egy trükköt alkalmazhatod, hogy ha már most lenne elég pontod a szakhoz, akkor felvételizz most. Beiratkozol az egyetemre, majd egyből egy passzív évvel kezded a képzést (azaz bár az egyetem hallgatója vagy, de az állami féléveid nem fogynak, tárgyat sem veszel fel) amit a Tanulmányi Osztályon kell intézned. Aztán majd 2020-tól kezdve aktív leszel, és elkezded a képzést. Ezzel kikerülheted az emelt érettségis követelményt, de igazából egyszerűbb, ha fizikából/matekból csinálsz egyet, hiszen egyetemen úgy is szükséged lesz rá.
Inkább csinálj még egy
ny.vizsgát
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!