Pszichológia szakon a női hallgatók aránya a magasabb?
Kedves utolsó, ha értenél hozzá tudnád, hogy a gazdaságisok ugyanazt a matekot kapják mind egy karon. Nagyon buta vagy, ha szerinted nekem minden gazdasági képzést el kell végeznem. kettőnk közül max te nem tudod. Ja és egy egyetemre is járok a gazdaságisokkal és igen, mérnök hallgató vagyok. Szóval elég jól tudom, hogy ők milyen matekot kapnak, ovist. Mellesleg én mikor mondtam neked, hogy nincsenek lányok fizikás szakokon? Mondtam én valaha, hogy nincsenek? Viszont attól még a legmatekosabb és a legfizikásabb szakokon alig van lány. Vagy viccből mondom neked, hogy gépész és villamos szakon ötöde annyi lány van, mint közgázon?
Viszont neked igazából nem is velem van a fő bajod, mert felőlem akármennyi lány jöhetne villamosmérnök szakra. Én örülni szoktam ha szép lány van ezen a karon. Én csak mondtam a statisztikát miszerint minél matekosabb ésvagy fizikásabb egy szak annál kevesebb a lány és ez igaz is. Hiába jösz nekem az orvosis lányokkal.
Közgázon alap a matek és 50% a lány. Villamoson nehéz és 10% a lány. Ebbe nem tudsz mit belemondani. Vagy ez nincs így? Ha idejönnek a hülye biokémiás haverjaid ha nem, attól még igazam van.
Ja és jól kijövök a szaktársaimmal, munkám nincs, tanuló vagyok.
Kedves leendő mérnök!
Akkor még mindig ott tartunk, hogy egyetlen gazdasági szakot sem végeztél el. Kár. Én is rohadt sok mást tanuló emberrel járok egy egyetemre, mégsem tudom, hogy ki mit, milyen mértékben tanul. De örülök, hogy te mindenki másnak a képzésével tisztában vagy.
Nincsenek se hülye biokémiás haverjaim, se nem hülye biokémiás haverjaim, úgyhogy nem kell félned tőlük.
Egyébként úgy tűnik, nem érted, hogy mi a bajom. Nem az zavar, hogy leírod a statisztikát, mert én is tudom, hogy milyenek az arányok. Az az elképzelés zavar, ami mögötte van, hogy a lányok rosszak matekból és fizikából. Nem tudjuk, hogy milyenek, mivel nem járnak oda. Ez olyan, mintha én azt mondanám, hogy a fiúk idióták pl. a pszichológiához, mert jóval kevesebben vannak a lányoknál azon a szakon. Az, hogy nem jár valahova valamelyik nemnek annyi képviselője, nem azt jelenti, hogy rosszak lennének belőle vagy nem érnék el azt a szintet, amit nyilván egy villamosmérnök hallgató minden szempontból elér. Ilyet maximum akkor lehetne kijelenteni, ha azt néznéd, hogy melyik nemnél nagyobb a lemorzsolódás aránya. Van egy sejtésem, hogy villamosmérnökök esetében is a fiúknál lesz nagyobb. ;)
Ja és tanulónak lenni nem munka, max. a dolgod lehet az, hogy tanulsz. Munka az, amiért fizetést kapsz. Úgyhogy továbbra is mondhatom, hogy szerencse, hogy nem foglalkozol emberekkel a munkád során.
De most látom, hogy egy privát üzenetet is kaptam, remélem, ott is jönnek még a bókok, hogy mennyire buta vagyok. :D
Üdv, egy másik hallgató, akinek ez nem a munkája.
Hidd el, nem ilyen vagyok, ha bunkó vagyok. :) Nem tudom, mit érzel az válaszaimban sértőnek. Annyit írtam, hogy szerintem ilyen felfogással nem kéne emberekkel foglalkoznod. Nem is akarsz velük foglalkozni, úgyhogy nem értem a problémádat. És én nem is neveztelek butának vagy bármi másnak, teljesen tárgyilagosan fogalmazok a személyeskedéseddel ellentétben, szóval nyugi. ;)
Az üzenetedben és itt nem tudom, hogy miért ugyanazt írod le folyamatosan kétszer, de kezdem kicsit unni, hogy teljesen eltértünk az eredeti tárgytól. Most már teljesen mondvacsinált számokat dobsz be, ráadásul valamelyik matekos képzésről. A pszichológia szakról volt szó, de te egyből jöttél tök más dologgal, mert nem bírtad ki, hogy ne kezdd el szidni azokat a képzéseket, amik a te fejedben nem érnek fel a villamosmérnök szakhoz.
Részemről ez ennyi volt, a kérdezőnek szerintem adtunk az elegendőnél is több választ. Igen, több a lány pszichológián, máshol meg a fiú. Ennek továbbra sincs semmi köze ahhoz, hogy melyik nem miben jó. :)
De, direkt hergelni akartalak egy kacsintó smiley-val. Nyilván. Többet nem sértek meg senkit ennyire, megígérem.
Az iróniámat félretéve (mielőtt azon is megsértődsz) azt még hozzáteszem, hogy feltételeztem, hogy 2020-ban egy egyetemista nem sértődik meg egy smiley vagy egy emoji használatán, maximum egy tanár egy hivatalos emailben. Főleg akkor, ha csupán azt akarja vele az ember kifejezni, hogy nem idegesen írogat ide kommenteket, hanem egy viszonylag jó hangulatú vitát folytat. De úgy látszik, tévedtem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!