Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Létezik-e olyan jogszabály,...

Létezik-e olyan jogszabály, mely arra vonatkozna, hogy digitális oktatásban a tanórán nem tehetik kötelezővé a kamera bekapcsolását?

Figyelt kérdés
Osztályfőnökünk kitalált hogy be kelljen kapcsolni a kamerát kötelező jelleggel az online óráin, de jópárunknak nem áll rendelkezésre kamera, illetve nem is érezném magamat komfortosan, ha egész órán mindenki láthatna engem. Szerintem ezt nem teheti kötelezővé, az iskola házirendjében nincs erre vonatkozó pont, csupán ennyi: "Az online órákon legyen együttműködő a mikrofon és a kamera bekapcsolására vonatkozóan!"

2020. dec. 8. 10:42
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

Nem tudom miért ekkora nagy bűn az, hogyha nem akarok kamerát kapcsolni.

Nem is próbálom megmagyarázni, mert nem akartok semmi mást meghallani/meglátni, csak azt, ami a szűklátókörű kis világotokba belefér.

A nagy megmondóembereket meg továbbra se értem, hogyha érdemileg nem tudnak hozzátenni válaszukkal, akkor minek pazarolnak arra időt, hogy válaszoljanak? Én ha valamiben nem vagyok kompetens, vagy csak kötözködni tudok, akkor nem válaszolok azokra a kérdésekre, de úgy gondolom mindez csak intelligenciától függ.

Nem vagyok hisztis “pics@“ , ahogy az utolsó kedves válaszoló nevezett, tekintve hogy fiú vagyok, csupán úgy gondolom, hogyha mindenbe beletörődünk és nem próbálunk meg változtatni amin lehet, akkor sose jutunk előre, hanem maradunk a langymeleg húgyban. Igaz nem is fáradunk meg benne.

2020. dec. 8. 12:07
 12/19 anonim ***** válasza:
100%

"tekintve hogy fiú vagyok"

Akkor még rosszabb a helyzet, mint gondoltam.

A megoldás még mindig ugyanaz: fejezd be a hisztizést!

2020. dec. 8. 12:30
 13/19 anonim ***** válasza:
100%

Nem csak jogaid vannak, hanem kötelességeid is.

Logikailag helytelen amit állítasz azzal kapcsolatban hogy senki sem érthet meg, mivel nem voltak ilyen helyzetben. A vírus miatt rengeteg ember aki szellemi munkát végez, rákényszerül a kamera használatára, akár 60-70 évesen is. Ugyan ebben a helyzetben vannak mint az iskolások.

A kamerára azért van szükség, mivel ezzel igazolod hogy aktívan figyelsz az órán. Ha nincs bekapcsolva, bármit csinálhatsz közben, nem tudod igazolni hogy jelen vagy és aktívan dolgot, részt veszel.

Az az igazság hogy Te vagy a szűklátókörű, mivel nem vagy hajlandó átgondolni a másik fél álláspontját, csak a saját véleményed ismételgeted egyre vehemensebben, önkritika nélkül. Komolyan úgy gondolod hogy aki nem ért veled egyet, az "megmondóember"? Maradj inkább egy groupchatben ahol nyugodtan lehet dumálni a haverjaiddal hogy mekkora k*cs*g az osztályfőnök, akkor nem kell kívül helyezni magad a szellemi komfortzónádon.

Az iskola házrendje kimondja hogy használni kell a kamerát, az osztályfőnök jogosan kéri.

Az iskola egyébként kötelezhet arra hogy vegyél és rendelkezz webkamerával.Tesi cuccot is vetetnek, osztálypénzt is fizetsz, ez egy ilyen dolog, nem kifogás hogy "nincs". 1 éve tart lassan ez a fos, komolyan, én érezném kínosnak az osztálytársaim előtt ha 1 év alatt nem engedhettem volna meg magamnak hogy vegyek egy kamerát mert az mondjuk 10-20k ba kerül.

2020. dec. 8. 12:56
 14/19 anonim ***** válasza:
86%
"Nem tudom miért ekkora nagy bűn az, hogyha nem akarok kamerát kapcsolni." Akkor elmagyarázom kicsit másképp, hogy mért gondoljuk úgy, hogy ha a tanár kéri, akkor kapcsold be azt a rohadt kamerát. Kamera nélkül ülni olyan, mintha zacskóval a fejeden járnál be iskolába. Panaszkodsz, hogy nem a kérdésedre válaszolunk, és hasonlók. De őszintén, honnan tudjuk, hogy van-e ilyen szabály bárhol? Ezzel egyedül a hozzád hasonlók foglalkoznak, akik nem képesek megtenni, amit a tanár kér. És én még egyetlen indokot nem hallottam, hogy mért ne kapcsold be, szóval megindokolhatnád, hogy pontosan mivel is van a probléma.
2020. dec. 8. 13:22
 15/19 anonim ***** válasza:
100%

"honnan tudjuk, hogy van-e ilyen szabály bárhol?"

A kölökúr leírta, cak nem tudja értelmezni:

"Az online órákon legyen együttműködő a mikrofon és a kamera bekapcsolására vonatkozóan!"

2020. dec. 8. 13:46
 16/19 anonim ***** válasza:
100%

" illetve nem is érezném magamat komfortosan, ha egész órán mindenki láthatna engem."

:D Egyébként te ezt most komolyan gondoltad?

"Szerintem ezt nem teheti kötelezővé, az iskola házirendjében nincs erre vonatkozó pont, csupán ennyi: "Az online órákon legyen együttműködő a mikrofon és a kamera bekapcsolására vonatkozóan!""

Baz+,akkor most miről is beszélünk?? Vagy halmozottan értelmi fogyatékos vagy?

2020. dec. 8. 16:11
 17/19 anonim ***** válasza:
44%

Pont, hogy a "kedvesem" megszólítás az egoista.

És nem heti egyszer. Nekem pl. heti 22 órám van megtartva. Gimnázium.

És nem, nem kötelező hozzászólni a "nyilvános" kérdéshez sem, főleg úgy, hogy nem a kérdésre válaszolsz.

2020. dec. 8. 17:57
 18/19 anonim ***** válasza:
52%

Jajj mit hisztiztek itt. Tőlünk is kértek kamerát, mégse kapcsoltunk, ennek ellenére senki nem hisztizett, hogy ilyen jogszabály meg olyan jogszabály.

A tanár sem vergődött bár érződött a hangján, hogy tisztában van azzal, hogy mindenki kamuzik.

A többiek azért buták mert próbálják a fejébe verni a kérdezőnek aki menthetetlen a saját álláspontjukat. A kérdező pedig azért buta mert fennakad ezen, hogy kamerát kérnek ahelyett, hogy csak simán nem kapcsolna és elhallgatna.

2020. dec. 9. 14:44
 19/19 anonim ***** válasza:
100%

Egyébként én felnőttként ezért NEM tartom helyesnek azt, hogy egyes tanárok/iskolák a kamera bekapcsolására köteleznek:

Ki garantálja, hogy valaki NEM rögzíti az online órát és így a kameraképeket is a többiekről? Amivel szépen vissza is lehet élni.

SENKI ne jöjjön azzal, hogy ne magamból induljak ki, stb., stb., amiket már megkaptam. De elvileg senki nem tudja garantálni, hogy nem készítenek felvételt. Ahhoz pedig senkinek nincs joga, engedély nélkül. Ezt kizárni pedig csak úgy lehet, ha nem kapcsolom be a kamerát.

Én ezt gondolom erről a kamera témáról, digitális oktatás keretein belül is.

Más az, amikor a tanár tanít otthonról digitálisan, az osztály pedig benn van a teremben felügyelet alatt és egy másik tanár laptopjáról vetítik ki a táblára...

2020. dec. 10. 23:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!