Ha felvesznek a Jaschik Álmos Művészeti Szakgimnáziumba, milyen Budapesti kollégiumba tudnék jelentkezni?
Igen, tudom, ott a gugli, de ha valaki járt oda kollégiumból és tud segíteni, azt megköszönném.
Ui: Az iskolának nincs saját kollégiuma.
Szia Kérdező!
Az iskolához legközelebb a Szily Kálmán Technikum saját kollégiuma van! Én is ott voltam kolis!
A kollégiumról:
A nevelők (felnőttek, akik felelősek érted) borzalmasan pletykásak és minden lépésedet ellenőrzik. Rendesen idegesítő. Szilencium (tanszoba) alatt általában nincsen tanulni való (ez a Jaschik sajátossága), ezért a nevelő külön rád erőltet valamit. A pletykásság alatt azt értem, hogy kibeszélik a magánéletedet és a szokásaidat. Pl. Jaj, igen, nincs itt Xy, mert kiment CIGIZNI. Ez egy létező példa és a nevelő direkt kiemelte, hogy a kedves gyermek mit merészelt 18 év fölött a kollégium területén kívül művelni (tehát szabadon, szabályt nem szegve elkövetni).
Ellátás:
Nem szokott fűtés lenni és meleg víz sem. Kellemes.
Közösség:
Vannak kedves emberek. Sok a focista, akik nem éppen eszesek, de kedvesek. Illetve, van jó pár Jaschikos is. Megtalálod valakivel a közös hangot.
Szobatársak:
Na ez 1. évben nehéz téma. Ha hülyékkel raknak össze, akkor rémálom lesz a koli neked. Ezen év közben nehéz változtatni, mert nyilván a szobatársat bemártani necces dolog.
Összességében:
Ha teheted, akkor ne kollégiumba menj, hanem mondjuk rokonhoz, akitől be tudsz járni. Kényelmesebb és sokan ezen a véleményen vannak.
Az előttem szólóval egyet kell értenem. Nem rossz indulat miatt mondjuk, hogy imádkozz, hogy ne juss be. A Jaschik alapvetően nem jó hely. Ez egy külön téma, de ha akarod, akkor mesélhetek róla.
Remélem, hogy tudtam segíteni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!