Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Tényleg annyira húzós a...

Tényleg annyira húzós a vizsgaidőszak az egyetemeken, mint amennyire azt állítják?

Figyelt kérdés
Tudom, hogy ez elég szubjektív kérdés, és sok mindentől függ, de azért érdekel minél több ember véleménye. Egyik barátom, aki elsőéves egyetemista, konkrétan egy hete megállás nélkül tanul, semmi másra nincs ideje. Lehetőleg kort, nemet és egyetemet, kart is írjatok.

2020. dec. 7. 08:53
1 2
 11/15 $$$$$ ***** válasza:
De az a baj a tanarok 99%-a nem igy van vele...
2020. dec. 8. 22:15
 12/15 anonim ***** válasza:

8 vizsgám lesz, így heti kettővel osztottam be. Hát belegondolok és nem akarok élni. Szeptember eleje óta rendszeresen tanultam, a zh-k aránylag jól be voltak osztva, általában heti 1 volt. Néha azért összejött 3 is egy hétre, az elég durva volt. Sok tárgyam van/volt, nem tudom a többi félévben is ilyen lesz-e a vizsgaidőszak, de remélem azért kevesebb vizsga lesz.

Egyik vizsgára van laza 90 tétel, kettőből hetven valahány, úgyhogy mire kidolgozom őket..., meg meg is kellene tanulni azért.

SZTE-TTIK, elsőéves

2020. dec. 9. 20:40
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk inkább ez a mostani(szorgalmi) időszak húzósabb, csomó beadandónak most volt a határideje + Zh-k. Vizsgám csak 5 darab lesz szerencsére, mert sok a gyakorlati tárgy, abból meg Zh-k és beadandók voltak. Illetve több olyan elméleti tárgy is van, amit ki lehet/kell váltani beadandóval. Nekem ez jobban bejön, mert nem az éppen aktuális lelkiállapotomon múlik a jegyem. Eléggé be tudok parázni, mikor megy egy online Zh, és például vissza se léptethetek a kérdések között, ha meggondolom magam, vagy véletlen tovább klikkelek, akkor az már alap 0 pont..., esetleg hibás válaszért pontlevonás. Most azzal számolok, hogy egy kivételével minden vizsgára 1-1 hetet kell szánnom ( persze amit tudtam, azt tanultam szorgalmi időszakban is)

Egyébként Pedagógia karon vagyok,a nemem és korom nem tudom miért fontos.

2020. dec. 10. 00:05
 14/15 anonim ***** válasza:
Nekem nem szokott se a szorgalmi, se a vizsgaidőszak olyan húzós lenni. Szorgalmi közepén és végén vannak zh-k, de nem egy héten, hanem el vannak osztva valamennyire, sok tanár meg is kérdezi, hogy mikor akarjuk írni. Őszi félévben kevés vizsgám szokott lenni, tavasziban sok, valahogy így jött ki mindig. Egy vizsgára kb. 2-3 napot tanulok, de az is olyan, hogy napi pár óra, amikor már nincs hova halogatni, akkor tudok csak normálisan nekiállni, sokszor a vizsga előtti hajnalban. Most hogy online oktatás van, meg teljesen elszoktam a tanulástól. Vizsga előtt elolvasom egyszer az anyagot, hogy tudjam mi hol van, aztán kipuskázom az egészet:D 21/F, mérnöki szakon vagyok.
2020. dec. 14. 19:55
 15/15 anonim ***** válasza:
rinyáltok mert nem tanultok, ennyi az egész
2023. nov. 3. 17:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!