Az egyetemeken a vizsgaidőszak miért néhány napba, hétbe tömörül be, miért mindent egyszerre kérnek?
Most olvastam egy érdekes cikket arról, hogy a magyar felsőoktatás a lehető legrosszabban oldotta meg az egyetemi vizsgákat, ugyanis a diákok számára az, hogy mindent egyszerre kérnek számon, a lehető legrosszabb megoldás. És a legjobb az lenne, ha fokozatosan lennének a vizsgák, egész évre elosztva.
A cikket itt találtam, kíváncsian várom a véleményeteket:
Ezért kell évközben folyamatosan tanulni, mert vizsgaidőszakban csak fel kell eleveníteni a dolgokat.
Amúgy nem nagyon értem, egy ismerős mesélte, hogy amerikában nem másfél hónap a vizsgaidőszak, hanem 2 hét. Szóval szerintem mi még bőven örülhetünk.
Persze nem azt mondom, hogy az a másfél hónap egy leányálom...
És mégis mikor adnák le az anyagot? Nem értem hogy gondolod...
Nem lehet az anyagot belesűríteni 2 hétbe...
Egyébként meg a vizsgaidőszak 6 hét. Nem azalatt kell megtanulni mindent, akkor már csak ismételni kellene...
Franciaországban pl. minden vizsga egy-két napon van tudtommal...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!