A Corvinus Magyarország 2. leggyengébb színvonalú egyeteme?
Objektíven (én is jártam ide de máshova is, és a gyerekeim is): elfogadható színvonalú egyetem. Sokkal gyengébb, mint egy akár középszerű nyugati egyetem, de talán valamivel jobb, mint a többi magyarországi (köz)gazdasági képzés – leginkább az alkalmazott közgáz illetve gazdaság- és pénzügy-matematikai elemző szakoknak köszönhetően. A gazdasági képzései az elmegy kategória – legalább nem kifejezetten rossz.
Ez azt is jelenti, hogy indokolatlan az egyetem tömjénezése. Nem egy csúcs egyetem, de alkalmas munkavállalásra, ahogyan a PTE, ELTE, BME, BGE, meg az összes többi magyar egyetem.
Az is igaz, hogy nagyon el vannak szállva maguktól egyes diákjai. Na ők azok, akik semennyire sincsenek képben.
13: Ismételten: lehetni lehet, de nem jellemző. Mivel egy egyetem "jóságát" az ott tanító tanárok és az ott tanuló diákok kiválósága adja, a "legjobb" egyetemen sokkal kisebb eséllyel fogsz ki egy gyenge tanárt, mint egy gyengébb egyetemen.
14: Az egyetem agyontömjénezése valóban nem indokolt, de ez szalmabáb, a kérdés nem erről szólt.
Viszont ne essünk át a ló túloldalára. A gazdasági képzései nem "elmegy" kategóriák, hanem a legjobbak itthon. Ne a nyugati egyetemekhez hasonlítsuk egy egyetem kiválóságát, amikor az itthoniak minősége volt a kérdés. Közel sem olyan "munkavállalásra alkalmas" egy vidéki főiskola képzése, mint a BCE-s. De még a BGE-s sem, ez mismásolás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!