Az NKE-RTK-ról kaphatnék egy kicsit bővebb információt? Például milyenek ott a mindennapok, mennyire jó a képzés stb.
A kollégiumi élet...nos....egy nap reggel 8-tól délután 5-6-ig van órád egyhuzamban, amennyi energiád marad a kolis életre....de ez társaság függő, hogy milyen szobatársakat fogsz ki. Nekem volt mindenféle.
Oktatás? Tanárok? Nagyon alja. Nem kell elhinni, hogy ez a minőség egyeteme, mert egyáltalán nem az. Nézik, hogy jelen vagy - e órán, de mi is csak fizikailag vagyunk ott. Nem tudják oktatni az államvizsga tárgyakat sem, a számonkérések is a tanárok hangulatától függnek, alig van pár korrekt tanár. Mindenki veri magát, hogy itt milyen magas színvonalú az oktatás...tudod mitől magas? Attól, hogy leülsz otthon a fenekedre, és megtanulod magadnak az anyagot. De semmit nem számít, hogy ott vagy-e órán vagy sem, attól nem leszel okosabb.
Egy testnevelés óra? Hát...mindig más. És tanár függő. Heti egy tesi van, néha van judo vagy valami küzdősport, de nekünk volt olyan félév, hogy telejsen kimaradt..és csak számon lett kérve, mindenféle felkészülés nélkül. Igazából nem szeretem a tesit, mert sokkal több értelme lenne, ha szabadon mozoghatnánk tesin a konditeremben, vagy kimennénk futni, vagy bármilyen sport, amit űzöl a szabadidődben.
Elfoglaltságok a tanórákon kívül? 4 éves képzés velejárója: rendészeti szocializáció. Amin alaki foglalkozások vannak, jelentés írás, negyedévben NYAKKENDŐKÖTÉS, csak hogy ne legyen egy szabad perced sem, egy szabad délutánod sem...szóval ilyen full értelmetlen dolgokat szoktak velünk csináltatni...fegyverkarbantartás, amikor nem is mi lőttünk vele, meghívnak valakit, hogy tartson előadást arról, hogy milyen jó a rendőrség...stb...de ez így heti 1x, nem mondom, hogy nem lehet kibírni, de semmi értelme nincs.
Azt hittem tartalmasabb egy ilyen gyakorlat és hogy több mindent nyújt ez az egyetem. Szerintem sokkal jobb lenne, ha többször lennétek így kiküldve a rendőrséghez és minél több tapasztalatot tudnátok szerezni mire rendesen munkába tudtok állni.
Amikor a határon voltatok az milyen volt? Meddig voltatok ott?
Nem adtak valami sok időt arra, hogy össze szedjétek magatokat rendesen indulás előtt. Persze nyilván így lehet tapasztalatokat szerezni, nem az iskolában ülve.
Esetleg a felvételiről tudnál valamit mondani? Mire érdemesebb jobban oda figyelni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!