Mit tennétek a helyemben?
Most vagyok 11-es egy viszonylag erős gimnáziumban. Mivel biológia-kémai tagozatra jöttem, így ezt a két tantárgyat 9-től fogva emelt szinten tanultam, mindig is gyógyszerész akartam volna lenni, azon belül is az ipari gyógyszerészet ami igazán vonz. Idén a tagozatnak vége lett, dönthettünk úgy, hogy folytatjuk ezeket a tantárgyakat fakton vagy leadjuk őket és inkább más irányba megyünk el. Én ezen rengeteget gondolkodtam. Amiben teljes biztos voltam az az, hogy a kémiával tovább szeretnék menni. A kérdés az volt, hogy folytassam mellette a bioszt vagy matekot vegyek fel helyette. Mivel a gyógyszerészi lenne a fő cél, így maradtam a biológiánál, viszont ezt utólag megbántam. Egyrészről a továbenetel miatt, mivel biológia-kémia iránnyal egyedül a gyógyszerészi érdekel, viszont eléggé magasak a ponthatárok hozzá, nem biztos, hogy összejön. Más szak erről az irányról pedig egyáltalán nem érdekel. Ezzel szemben a matekkal sokkal nagyobb merítésem lenne, mivel megnyílnának előttem a mérnöki területek, amik nagyon is érdekeltek mindig. Másrészről azért is bántam meg, mert a bioszhoz rengeteg lexilális tudás elsajátítása kell, ami nekem nehezen megy. Most például a belső elválasztású mirigyeket tanuljuk és egyszerűen alig birom megmegyezni, hogy mi mit termel, az pedig mit csinál. Engem mindig a logikusabb biokémiai részek érdekeltek. A matekórákat pedig végigunom mivel egyszerűen könyökömön jön ki az egész olyan csiga tempóban haladunk. Úgy érz, hogy ezt a döntést nagyon elszúrtam.
Szerintetek kitartsak a már megkezdett irány mellett? Ha igen, akkor hogyan találjak magamnak egy b tervet, ha mégse jön össze a gyógyszerészi? Ha matekra váltanék mekkora lenne a lemaradásom, mennyire hozható be? Erre a váltásra mikor és hogyan van lehetőség?
A gyógyszerészetin nem olyan magas a ponthatár mint állítod. Soten idén 380 pont volt. Ez minden csak nem magas. Ha gyógyszerész akarsz lenni akkor ne add fel!
Csinálsz 75%-os emeltet bioszból és kémiából és máris van 400 pontod. A matektól ne félj mert a gyógyszerészetin gyógymatek van a BMEhez képest. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!