Szerintetek tavaszi félévben is marad már a távoktatás (egyetemek)?
Vagy el tudjátok azt képzelni, hogy januárban/februárban megint mindenki visszaköltözhet majd a kollégiumokba és elindulhat újra a jelenléti oktatás? Csak azért, mert ebben látok olyan kockázatot, hogy akkor utána néhány héttel később megint küldhetnének haza mindenkit, ami meg már eléggé kényelmetlenül jönne ki így sokadik alkalommal.
Persze kérdés, hogy a vakcina megjelenése is változtat-e bármin addig. Mit gondoltok, szerintetek mi lesz tavasszal az egyetemeken?
Nálunk azt mondogatja a dékán és a rektor is, hogy a tavaszi félév már jelenléti oktatásban megy. Mondjuk mi a jelenlegi félévet is rendesen kezdtük és csak november 9-től vagyunk online. Azt is el tudom képzelni, hogy jelenlétivel indítunk és utána ismét átállunk onlinera, ha a helyzet úgy kívánja... Aztán persze biztos információk még sehol sincsenek, szerintem is meg kell várni, amíg eljutunk addig, hogy ez a kérdés aktuális legyen. Szerintem a kormány most sokat vár a korlátozásoktól is, lehet lesz vakcina stb., ezért szerintem lehet ezzel kalkulálni, hogy újra nyitás lesz. Aztán ki tudja, persze.
Egyébként én személy szerint örülnék neki, ha visszaállnánk jelenlétire, mert nekem az sokkal szimpatikusabb, sokkal jobban megy a tanulás is, lakhatok az egyetem városában és a kollégiumban... nekünk nem kellett kipakolnunk a koliból (mármint ki kellett költözni, de a cuccunk maradt) és azért van egy-két holmim, ami ottmaradt és nem tudtam visszamenni érte. Illetve a könyvtár miatt is jó lenne (rendelni lehet a könyveket, de mivel hazaköltöztem ezért ez nem opció és most a szakdolgozathoz azért jó lenne, ha hozzáférnék a könyvtárhoz....).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!