Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Kamerahasználat online órákon?

Kamerahasználat online órákon?

Figyelt kérdés

Egy másik kérdésnél elkezdtem kifejteni a problémámat (szerintem nem csak az enyém), de mégis úgy döntöttem külön kérdésben lenne érdemes megvitatni. (másik kérdés: https://www.gyakorikerdesek.hu/emberek__tanarok-iskolatarsak.. )

"Nekem egy problémám van. Akár külön kérdésben is leírhatnám, de inkább idefűzöm:

A tanárnak szívesen kapcsolok kamerát, hisz ez hitelesíti azt, hogy nem puskázom (bár ezzel együtt is megoldható, de nekem ez nem célom, szívesen megtanulom az anyagot, nekem így is könnyítés hogy nem kell bejárni). Az osztálytásraim előtt viszont semmiféleképpen nem áll módomban kamerát kapcsolni. Hogy miért?

Bárki készíthet képernyőfelvételt. Én akkor sem szeretném, hogy ez készüljön rólam, ha nem publikálják sehol.

Ilyenkor mi a teendő? Nem bízom az osztálytársaimban, nem vagyok hajlandó megadni a lehetőséget erre. Ennyi.

Az esetek minimum 70%-ában nem is derül ki, hogy a felvétel készült. Akárki elrakhatja a gépén egy mappába anélkül, hogy bárki tudna róla.

Annyit még hozzátennék, hogy én is más kifogást találok ki, hogy ne kelljen kamerát kapcsolni, ugyanis ha ezt elkezdem magyarázni amikor kérdezik csak idegessé válnak a többiek, és húzom az óra idejét, mert a tanár nem akarja megérteni az érvem, a többiek pedig látványosan szenvednek. Ezért más indokkal zárom rövidre a miért nincs kamera kérdést. Csak hogy fog így feleltetni? Hisz az óra idején kívül nem hajlandó rám időt szakítani, hogy külön beszéljünk, és sokak ezért egyest is képesek beírni. "

Tehát ha nem járulok hozzá a kamerám bekapcsolásához online órán a tanárok megharagudnak rám, és érzelmi okokból kifolyólag mindenbe belekötnek amit tudnak, mindent megtesznek, hogy a jegyeim lerontsák. NEm egyértelműen írják le a feladatokat, és amikor megkérdezem tőle illemtudóan, hogy itt-ott-amott mire gondolt, ugyanolyan érthetetlen válasszal felel.

Nyilván nem minden tanár csinálja ezt, és amikor úgy érzem, hogy direkt szúrkálódik egy tanár szólok az osztályfőnökömnek, de figyelmeztetés után rövid idő elteltével az illetékes újra felveszi a szúrkálódó attitűdöt és akárhányszor szólhatok, a tanár egy figyelmeztetésnél többet nem kap. Ráadásul érettségi tantárgyról van szó, azaz az érettségin is ez a tanár szóbeliztet.

Sosem kötekedtem a tanárokkal, mindig igyekeztem megérteni a szándékukat.

#oktatás #kamera #tanár-diák #kamerahasználat
2020. nov. 16. 16:37
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

A #4 válaszoló nagyon naív és fogalma sincs a mai fiatalokról.

Én egyetemről, meg a csoporttársaimról tudok beszélni, akik elvileg felnőtt emberek, de mióta online oktatás lett tavaly novembertől és zoomon meg webexen tartják az órákat, azóta egyrészről minden óra (legyen az szeminárium vagy előadás) a tanárok szétcikizéséről szólt Messenger chaten, másfelől pedig ehhez természetesen kapcsolódott egy-két képernyőfotó is a tanárokról. Sok tanár amúgy nem is kapcsolta be a webkamerát, szerintem ezen okból (hiába nem mondták).

2021. febr. 2. 08:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!