Ha felvételi követelmény a kettő emelt érettségi, muszáj azok pontjait vinnem?
Utolsó két évben minden tárgyból 5-ös voltam. Tettem egy biológia emelt érettségit 60%-osat. Egy emelt angolt 68%-osat. A többi közép is 5-ös csak a matek 4-es.
De az állatorvosira elvárás a kémia emelt is.
Tehát kérdésem az lenne, ha teszek egy mondjuk 20%-os kémia emeltet. Muszáj nekem az emeltek pontját vinni, vagy vihetem a tanulmányi eredményeket és az érettségi eredményeket..hisz végülis a követelménynek megfelelek van emelt biosz és kémia is.
Válaszokat előre köszönöm.
Az érettségi pontokat csak olyan tárgyakból lehet számolni, amik szerepelnek az adott szak követelményei között. Írhatsz 25%-os kémia emeltet (onnantól 2-es) de úgy sem lesz elég pontod egyik számolási móddal sem. Állatorvosira ugyanis 430-440 közötti ponthatárok voltak az elmúlt években.
Írd újra a bioszt és tegyél egy emelt kémiát. Célozz legalább 75-80%-ra mindkettőn (vagy amennyivel a tanulmányi pontjaiddal együtt megvan 440-445). Azzal jó eséllyel bekerülsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!