Miért nem képesek egyesek felfogni/elfogadni a digitális oktatás tényét?
https://www.gyakorikerdesek.hu/kozoktatas-tanfolyamok__magya..
Trollkodnak? Nincs életük? Nincs jobb dolguk? Vagy csak ekkora sötétség van?
Én csak azért nem örülök neki, mert boncolni és titrálni elég nehéz online.
Vizsgán pedig vagy számonkérik (amit esélyem sem lesz élőben elsajátítani) vagy félévet ismétlek, ami csak azért nem jó, mert így is 11 félév a képzés, meg eddig nem a semmiért tanultam (a fél félév megvan).
Nem értem miért nem volt jó az egyetemeknek az autonomiája ebben a kérdésben, a gyakorlat azért gyakorlat, mert tapasztalatot szerez ott az embert, azt nem lehet elmagyárzással megtanulni. Nálunk senk ise volt covidos az egyetemen.
Érthető, hogy az elméleti szakokon online folyik az oktatás (közgazdász, jogász stb.) de hogy várják el egy orvostanhallgatótól, hogy zoomon tanuljon műteni? Meg egyáltalán az egyetem ezt hogy oldja meg?
Vagy például egy programozást hallgatónak nem feltétlen van olyan gépe egyik napról a másikra, ami viszi az összes programot amivel foglalkoznak, a licenszekről meg nem is beszélve (talán az egyetem finanszírozná nekik)
"Nálunk senk ise volt covidos az egyetemen."
Melyik Egyetemre jársz, mert mind a négy Egyetemről tudok embert és nem is Egyet akik covidosak, főleg ÁOK-on, akik kórházakban hospitáltak. Nem kell a kamu, hogy nincs beteg, mert van.
3-as, nem orvostanhallgató vagyok, hanem állatorvostanhallgató.
Igazad van, teljesen bizonyossággal nem állíthatom, hogy senki nem kapta el, de évfolyamonként 120/1-2 ember szerintem elenyésző mennyiség.
Jelenleg nem tudok senkiről az évfolyamomon, aki pozitív - ez így lett volna helyes.
Azért egy olyan kivétel jó lett volna, hogy pl egészségügyi szakon és egyéb erősen gyakorlat orientált szakon az egyetemek döntsenek. Mert a legtöbb helyen nem probléma az online oktatás, egyetemen már szimplán egyedül is képesnek kell lenned tanulni, ha megmondják miből tanulj, viszont vannak olyan szakok, ahol a gyakorlat nélkülözhetetlen és otthon nincs lehetőséged pótolni.
De azért jó dolog, hogy meglépte, mondjuk jobb lett volna, ha jeleznek legalább annyit, hogy elképzelhető online oktatás valamikor a hetekben és készüljetek rá.
7-es az első éveseket nehezen...
Egy anat vizsgát megnéznék nulla boncolási gyakorlattal...
"Az orvostanhallgatókat majd viszik ki éles gyakorlatra, betegek mellé. "
Az orvostanhallgatók köszönik szépen, de betegek és otthon vannak. Tényleg rengeteg ismerősőm az és a kórházi hospitálások alatt kapták el. Na meg egy elsős, másodéves orvostanhallgatónak nincs semmilyen rutinja, hogy beteg mellett legyen egyedül és kezelje, esetleg egy végzős diák már tudná csinálni, de még Őt se nagyon lehetne oda engedni. A rezidensek inkább. Ja és nem az orvostanhallgatókank és nem a mentősöknek kéne tesztelni, hanem bekéne vetni a kíváló magyar hadsereget, akik folyamatosan teszteltek. Minden nagyobb városban sátrakat felállítani bizonyos pontoknál, ahová személyesen is lehet menni, ingyenes tesztre. És ezt mind a hadsereg látja el. Ráadásul, mivel kint van a hadsereg minden városba, esetleges szigorításoknál is, már az állomány azonnal jelen lenne.
Amúgy köszönjük meg Istennek vagy bármilyen felsőbbrendű lénynek, hogy nem egy olyan vírus jött létre és kezdett el terjedni, aminek 100%-os a halálozási rátája, mert akkor már az emberiség kihalt volna.
Nagyon durván megbukott a világ és kezdve a WHO-val, aki azt mondta, hogy ne zárjuk le a határokat Kínával szembe. De! Ha ott akkor minden ország lezárja a határokat és nem enged senkit be Kínából, és Kína is hamarabb szólt volna, akkor most nem lenne járvány.
Ja, már januárban lekellett volna zárni a határokat Kínával szemben. Akkor most nem lenne ez a helyzet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!