A feladatpontnak, vagy a vizsgapontnak a 12%-a számít érettségin ? (a többi lent)
Angolból volt csütörtökön az írásbeli és 2. vizsgarész, a nyelvhelyesség sajnos nem ment.
Már felkerültek a helyes eredmények, ahogy néztem nekem a 25 pontból 3 sikerült (annyi biztosan, de lehet hogy még lesz egy pontom)
Van ugye minden egyes vizsgarésznél, egy "átszámító táblázat"
Ahogy néztem, 3 feladatpontnál csak 2 vizsgapontot kapok.
Ugye van az a szabály hogy minden vizsgarésznek meg kell lenni a minimum 12%-nak.
A kérdésem az lenne hogy a feladatpontnak nézik a 12%-ot, vagy az átszámolt vizsgapontoknak ? (A maximális feladatpont 25, a vizsgapont 18)
Előre is köszönöm a választ!
"Hogyha nem kerek szám jön ki, pl. 50% az 12,5 pont, akkor végülis az 13 pontnak felel meg ?"
Nem. Nincs kerekítés, csak annyi, amennyit tényleg elertel, tehát 12,5 esetében 13-at nem értél el, csak 12-t, tehat 12-t kapsz.
100%, hogy más miatt bukott meg a barátnőd. Egy gyengébb iskolában alapból rengeteg nulla vagy csak pár pontos részei lesznek az érettségin egy diáknak, főleg a levélnél. Meg más érettségiknél is ez a jellemző, főleg a mateknál. Szóval egyáltalán nem számítanak a rész pontok.
Próbáltam utána nézni szabálynak, de elsőre nem találtam meg és sietősben vagyok:D ezért írtam a gyengébb iskola példát, ami szerintem logikus és könnyen belátható miatta, hogy nincsenek minimum részpontok.
"közepen is baj, ha nincs meg kulon-kulon a minimum %"
Kozepszinten két reszpontszam szamit: az írásbelin is meg kell, hogy legyen a 12% es a szóbelin is meg kell, hogy legyen a 12%. Ezeken belüli reszpontszamok nem számítanak.
(22 éve erettsegiztetek angolból, és tudom, hogy ezt bárki mondatja, de most nem biztos, hogy van kedvem megkeresni a jogszabályt.)
#6, te terjesztesz hülyeséget, az előző be is linkelte.
#5, a kérdező jót mondott, csak te nem értetted meg. Ha valahol az 50% 12,5 pontra jönne ki, akkor el kell érni a 23 pontot, hogy meglegyen az 50% (habár az meg már 52%, tehát pontosan 50-et nem lehet elérni).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!