Hogy kell helyesen hivatkozni arra az éjjelre, amiből ma felébredtél?
"az az éjszaka amiből másnap felébredünk az a tegnap éjszaka"
De csak félig volt tegnap, félig már atlogott a maba. Sőt, tegnapra csak pár óra jutott belőle (mondjuk este 10-tol éjfélig - előtte még nem éjszaka volt, hanem este), a nagyobbik része (éjféltől mondjuk 5-ig, 6-ig) a mához tartozik. Akkor miért lenne "tegnap" éjszaka?
Azért, mert közel sem ilyen egyértelmű, hogy éjfélkor van a váltás (persze tudom, hogy "matematikailag", az "óra" alapján igen): csomószor az emberek úgy számolnak, úgy gondolkodnak, úgy kommunikálnak, mintha az új nap akkor kezdődne, amikor valóban "indul" (mondjuk hajnalban), vagy amikor az ember elkezdi a napot (mondjuk reggel), és ez némileg bekavar az ilyen relatív időmeghatározásoknál...
Gondolom, hallottál már sokszor olyat, hogy pl. "milyen jó, hogy tegnap be tudtuk fejezni a melót (igaz, hogy csak fél háromra végeztünk vele)".
"De csak félig volt tegnap, félig már atlogott a maba. Sőt, tegnapra csak pár óra jutott belőle (mondjuk este 10-tol éjfélig - előtte még nem éjszaka volt, hanem este), a nagyobbik része (éjféltől mondjuk 5-ig, 6-ig) a mához tartozik. Akkor miért lenne "tegnap" éjszaka?"
Azért mert már elmúlt. Nekem a ma éjszaka az még csak ma lesz.
Akkor neked az este is így van? Nem azt mondom a tegnap estére sem hogy ma este....nekem ugyanígy van az éjjelnél is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!