SZE-n melyik szakot ajánlanátok amivel utána tényleg el lehet helyezkedni?
Gondolkoztam a tanító, gyógypedagógia, jogász, igazságügyi igazgatás, turizmus, és munkaügyi társadalom biztosítás szakon is.
Bármelyik érdekelne
Mi a célod? A könnyen elhelyezkedés alatt a versenyképes fizetést érted? Vagy nem baj, ha minimálbéred van, csak legyen munkád?
Elég eltérő szakok ezek, teljesen más mindegyik.
A tanítóra nem szoktak panaszkodni, hogy nehéz lenne, jogász nyilván nem könnyű.
Jobban le kéne szűkítened mi érdekel. A reál szakokat zártad ki egyedül.
Igen, a reál szakokat teljesen kizárnám.
Igazából az elhelyezkedés alatt mindkettőre gondoltam, egy példát hozva: Azt hallottam, hogy az igig-gel semmire nem lehet menni.
De ha el tudsz menni jogász szakra, akkor miért jelölted meg az igiget?
Ezt úgy értem, hogy ha van emelt éretttségid van töriből+magyar nyelv ès irod. -ból akkor inkább a jogászt próbáld meg, többre mész vele.
De a tanító, gyógypedagógiai szakok sem rosszak, bár én csak a Ppke-Ják jogászról tudok bővebben nyilatkozni.
Első voltam
Köszi az infót! Az a baj már semmit nem lehet biztosra tudni, mert az egyik jelenlegi szaktársam (aki szintén jogászra szeretne menni) felhívta magát az SZE-t és ott meg azt mondták elég egy emelt.
Most akkor döntse el az ember mi az igaz 😃
A SZE-n, mint érintett tudom, sok minden van, többek között káosz. Az itt dolgozók sem feltétlen elég tájékozottak..
A felvételi központilag zajlik, igazából magához a folyamathoz az egyetemnek sok köze nincs se rálátása. A felvi.hu és az oktatási hivatal, akik hitelesebb infóval szolgálhatnak.
Ha felhívod a TO-t (tanulmányi osztály), ahol 3-4 havonta cserélődnek az ott dolgozók, sajnos nem mindig naprakészek Győrben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!