Mi a véleményetek a Corvinus-osokról? Tényleg nagyképűek?
Egyáltalán nem.
Egy ismerősöm régebben azért hitte a corvinusosokról ezt, merthogy nem öltöznek olyan lezserül legtöbbször, de ez inkább azért van mert sok a prezentáció ahol elvárják, hogy legalább business casualben legyünk, illetve sokan dolgoznak is egyetem mellett ,szóval a munkahelyi igényekhez is kell öltözni.
(Max annyiban vagyunk nagyképűek, hogy a corvinust tartjuk/tartottuk Budapest legjobb gazdasági egyetemének. Rangsorok és pontok alapján megvan ehhez az alap. De ez csak annyit jelent, hogy kijelentjük, hogy szerintünk alapvetően a Corvinus jobb képzést nyújt, nem pedig azt, hogy lenézzük azt aki gazdaságis de más egyetemre jár. Ez az egyetemek közötti rivalizálás persze mindenhol ott van ahogy észrevettem)
Nekem többi ismerősöm is van és ők már nagyon a föld felett levitálnak az elit magánegyetemük miatt.
De ez nem jelenti azt, hogy az össz Corvinusos ilyen!!!
az "elit magánegyetem"? :D Az én ismerőseim csak kiröhögik ezt, meg az egyetem által most tolt "együtt a legjobbak" szlogent. Ha valamivel nevetségessé tette a vezetőség a Corvinust (valószínűleg mindenki, de a saját hallgatói előtt mindenképpen), az ez az egész szenvedés a struktúra váltással meg mindennel ami azóta ott folyik. (Corvinusosként írom ezt.)
(Elitnek max azért lehet mondani egy-egy szakot mert rohadt magas ponthatárokkal lehet bejutni, de az egyik haverom 484 ponttal, 3 nyelvvel amit folyékonyan beszél, az egyik leg földhöz ragadtabb és szerényebb ember...)
A kérdésre válaszolva, inkább úgy fogalmaznék, hogy a Corvinuson feltűnően sok a nagyképű s.ggfej, de persze azért nem mindenki ilyen. De a hallgatók/itt végzettek egy része valóban nagyon elégedett magával – alap nélkül.
Az “elit magánegyetemről” meg csak annyit, hogy a világranglista 1001+ azaz “futottak még” ligájába csúsztak vissza a THE listáján, de a QS rankingen is csak az 801-1000 sereghajtó ligában van, ez kb Felcsút másodosztály lenne a fociban. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!