Pázmány, Miskolci Egyetem vagy a Károli jogi kara? (jogász, levelező)
Jogász szakon gondolkodom és mindenképpen levelezőn szeretném elvégezni.
Nekem már van egy közgáz diplomám és dolgozom. Tehát nem az a célom, hogy a munkaerőpiacon minél többet érjen a jogi diplomám, hanem az, hogy meglegyen a jogász végzettségem.
Szívesen várom a tapasztalatokat, tanácsokat és a véleményeket is!
Köszönöm előre a normális válaszokat!
Én a Károlira jártam bölcsész szakra és most a Pázmányra jogra, és egyiken se lehet érezni semennyire az "egyházi szellemet". Annyi, hogy utóbbi helyen feszületek néznek vissza ránk a termekben, meg összesen 4 katolikus tárgyat kell teljesíteni, amik egyáltalán nem nehezek, és legalább bővíti a látásterünket, szóval szerintem abszolút nem okoznak gondot. Vannak tanáraink akik egyházi rangot képviselnek, de csak akkor tudod meg ha utána nézel az adott tanárnak, mert órákon egyáltalán nem érződik semmi.
Egyébként én a Károli jogot ajánlanám a kérdező által írottak alapján, mert köztudott hogy ott kell a legkevésbé vért izzadni a vizsgaidőszakban, ha viszont el akar mélyülni az ember egyes jogterületekben, azt anélkül is megteszi hogy a tanszékek jobb dolguk híján buktatnák ezerrel a népet.
Köszönöm mindenkinek!
Esetleg a Miskolci Egyetemről tudna valaki valamit mondani? Mennyire nehéz? Milyen az oktatás? Milyenek a tanárok? Bármilyen véleményt, tapasztalatot szívesen olvasok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!