Pázmány, Miskolci Egyetem vagy a Károli jogi kara? (jogász, levelező)
Jogász szakon gondolkodom és mindenképpen levelezőn szeretném elvégezni.
Nekem már van egy közgáz diplomám és dolgozom. Tehát nem az a célom, hogy a munkaerőpiacon minél többet érjen a jogi diplomám, hanem az, hogy meglegyen a jogász végzettségem.
Szívesen várom a tapasztalatokat, tanácsokat és a véleményeket is!
Köszönöm előre a normális válaszokat!
4-es vagyok: Nem az áttanítás a lényeg, hanem a számonkérés mélysége, milyensége, az intézményi hozzáállás.
Tudom, mert testvérem is tanár jogi karokon.
Igen, épp azért írtam le a 4. és 7. kommentemet, mert mivel neki csak a diploma kell, véleményem szerint melyikkel járna az ő szempontjából a legjobban, és kiderül, hogy a legkevesebb stressz és energiabefektetés a Károliban van, és mivel csak a papír kell neki - "nem az a célom, hogy a munkaerőpiacon minél többet érjen a jogi diplomám" - érthető módon ebből következtetve a lehető legkönnyebben akar ezen a képzésen átesni.
Ha a hely lenne a kulcsfontosságú neki, akkor ki se írta volna ezt a kérdést, mert tudja, hogy neki melyik van a legközelebb. Nyilván nem utolsó szempont a hely sem, de majd végső soron úgyis kitalálja a kommentek meg egyéb források alapján, hogy melyikkel járna szerinte a legjobban.
Köszönöm mindenkinek a válaszát!
Valóban, az én célom, hogy a lehető "legkönnyebben" el tudjam végezni a képzést.
Olyan kérdésem lenne még, hogy a Károlin és a Pázmányon mennyire lehet érezni az egyházi jelleget? Mennyire veszik komolyan az ilyen tárgyakat?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!