Corvinusos gazdasàg ès menedzsment Bsc-végzôk/végzettek! Milyen az államvizsga? Hány tantárgy,hàny tétel tárgyanként?
Ez biztos?
Mármint a Corvinusnál a rangsorban pár hellyel hátrább lèvő egyetemeknél is van záróvizsga ált. 4-5 tárgybòl tárgyanként 15-30 tétellel. Persze mindenhol kicsit más, de kb. ez található mindenhol.
Köszi a válaszokat!
Az előzőnek annyit, hogy a Corvinuson egy csomó tárgy sokkal nehezebb, mint pl. BGE-n (tapasztalat). Sokkal nagyobb szívás minden félév végi vizsga és összességében a 3 év is egyben, nehezebb elvégezni.
Könnyű főiskolás anyagból az államvizsga sem nehéz.
közgáz szakosként én azt mondom, hogy a mérnőki szakok alapvetően nehezebbek, mint a gazaságiak (nem vagyok oda a matekért így nem véletlen, hogy nem mérnökire mentem).
Viszont amennyire én észrevettem, a corvinusosok nem a mérnöki/orvosi/jogi egyetemekhez képest tartják jobbnak a corvinust - nincs is értelme teljesen más képzéseket összehasonlítani, hanem a többi gazdasági egyetemhez/karhoz képest, amik között nyilván van átfedés tananyagban, metódusban, a végzettjei ugyanazokban a körökben mozognak.
5-ös vagyok, egyetértek a 9-essel. Nyilván közgazdasági képzést másik egyetem közgazdasági képzéséhez lehet hasonlítani csak.
Annyit azért hozzáfűznék, hogy kb. itt úgy van előadva, hogy elvégezhetetlen a Corvinus. Még ha egy orvosi képzésről mondanák...
Egyébként meg a válaszokban előjött gazdaságinformatikus szak, szerintem light-os a corvinuson, más egyetemeken gépész karon van, ott nyilván színvonalasabb is. Sajnos a Corvinuson info&matek vonalon nem sok tudást kapnak a hallgatók.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!