Szent László Gimnázium tömegkommunikáció szóbeli?
Sziasztok!
Idén fogok menni gimibe és a Lászlót néztem ki magamnak, azon belül is vagy a tömkomot vagy az angol szakot. Sokat olvasgattam már magáról az iskoláról és a szakokról is, most viszont a szóbeliről (többek között) lenne pár kérdésem. Az angolt még értem, logikus. Tömkomon viszont szövegértésből kell szóbelizni (ami irónikus, hiszen én már az erre vonatkozó szöveget sem értettem a honlapjukon). Aki oda jár esetleg meg tudná mondani a következőket?
1. Tömegkommunikáción és angolon nagy hangsúlyt fektetnek a szóbelire?
2. Egy jóval 4-es feletti átlaggal (4,5 körül) be lehet kerülni, ha nem rontom el az írásbelit és szóbelit?
3. Szövegértés szóbelit miként kell elképzelni? Van elképzelésem, de elsősorban azokhoz fordulva, akik oda járnak... Úgy kell értelmezni ezt, hogy adnak egy szöveget, olvasd el és válaszolj a kérdésekre, amelyeket feltesznek? Logikus lenne.
4. Olvastam azt is, hogy néha 8-9 óráig (este) bent vannak a tömkomosok a forgatások miatt. Ez mennyire igaz és mennyire városi legenda?
5. Ha valaki tömegkommunikáción végez, de nem ebben a szakmában akar elhelyezkedni, mennyire lehet egyetemekre felvételt nyerni?
6. Gondolom komoly informatikai ismeretekre van szükség, így nulladikban felzárkóztatnak. Ha valaki nem egy tündöklő informatikai csillag (például én), az is meg tud maradni, vagy az infó tanár élve eltemeti?
7. Az iskoláról már sok jót hallottam, olvastam, és szerintem jó a közösség. A tanárok is ilyenek? (nyilván nem az összes, de a többségük)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!