Milyen lesz ilyen visszahúzódó felfogással az egyetem?
BME-GTK egyik szakára vettek fel idén. Nem voltam gólyatáborban, viszont facebookos csoportoknak tagja vagyok, ahol más gólyák vannak. Azt kell mondanom, hogy nagyon nem vonzanak ezek a tipikus egyetemista kocsmatúrák minden héten, meg ezek a nagy erőltetett "ismerjük meg egymást" programok, amikben ők részt vesznek. Eléggé introvertált vagyok, ebből kiindulva sejtettem már az elején is, hogy egy fokkal nehezebb lesz ez a beilleszkedés dolog. Viszont én úgy vagyok vele, hogy kb. a papírért meg a tudásért szeretnék odajárni, nem ott tervezem életem nagy baráti körét megtalálni, meg folyamatosan alkoholizálni. Persze nem szeretném élből elutasítani az embereket, de nem igazán vagyok az a fajta, aki a buli közepe lesz minden héten. Ha lesz pár barátom onnan én már bőven boldog leszek. Csak nem vagyok az a fajta, aki olyan könnyen összeszed mindenkit.
Igazából a kérdésem arra vonatkozna, hogy így nehezen fogom megélni az egyetemet és egyedül fogok kullogni 3 évig, vagy általában vannak még rajtam kívül olyan egyetemisták, akik hasonló mentalitással kerülnek be?
Nem erőltetett. Ezek a programok remek lehetőségek, hogy új embereket ismerj meg, barátokra tegyél szert. Azért vannak ezek a rendezvények, hogy segítsenek.
Egyedül is töltheted ezeket az éveket, elmész órára, aztán otthon tanulsz, filmezel, elmész dolgozni, amit akarsz.
Szerintem biztosan megtalálod a magad társaságát, nyilván nem te vagy az egyetlen "introvertált".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!