Mennyire magolós az (ELTE) biológia szak?
Nem bioszos vagyok, viszont volt biológia alapszakosokkal egy közös óránk (ökológia), ami kib*szott unalmas volt. Vizsga előtt 3 nappal néztem meg, hogy mennyit kell tanulni és mit. Ráadásul mivel tőlünk elég távol áll ez a tárgy, nekünk elég sokmindent kihagytak a zh-ból.
Az ökosz szemináriumot tartó oktató mesélte, hogy nekik a növények/állatok latin neveit (gondolom, rendszertanilag meg ilyesmi) elég durván kellett tudniuk. Emellett hallomásból tudom, hogy a biosz alapszak első éve tele van ilyen növényes dolgokkal. Általánosságban aki biosz alapszakot végez, az megy tovább mesterszakra, pl. a molbiosz az elég népszerű (meglátásom szerint) a végzettek körében.
Az érdekesebb tárgyak (biokémia, immunológia stb) 3. félévtől jönnek be, de pl. még utolsó évben is van ökológia, populációgenetika, szóval ha csak a sejtbiosz miatt mennél, akkor lehet, hogy nem jó választás neked ez a szak.
Esetleg fizika bsc-vel tudnál jelentkezni valami bioszosabb mesterszakra, ha az az irány érdekel jobbban.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!