Szabad bölcsészet szak milyen (tapasztalatok alapján)? Felnőttként nappalin?
Mivel a bölcsészettudományon belül nem igazán tudom, mi érdekel, arra gondoltam, megpróbálom ezt a szakot, de érdekelne ott tanulók / végzettek véleménye minden szempontból (vagyis bármi ezzel kapcsolatos jöhet).
Az is érdekel, hogy nappalin végezhető-e felnőttként, mert Szegeden lakom, és ott sajnos levelező szak nem indul.
(A mekis-büfés "poénokat" hagyjuk, köszi.)
Két félévet jártam erre a szakra, aztán otthagytam. Szerintem semmi értelme. Ha érdekel a filozófia és szeretnél utána PhD-zni és ottmaradni tanítani az egyetemen, akkor van értelme, de egyébként sehol máshol nem fogod használni azt a tudást, amit ott adnak. Esetleg még író lehetsz, ha jó a fogalmazó készséged.
Ha a BTK érdekel és belefér a nappali felnőttként, akkor én inkább a nyelvi szakokat javaslom. Pl. az oroszt teljesen az alapoktól tanítják és azzal utána elég jó lehetőségeid lennének.
Köszi a választ. Igen, igazából csak "hobbi" lenne.
Azt elfelejtettem írni, hogy felnőttként természetesen munka mellett végezném, de nem tudom, mennyire kivitelezhető az órákra való bejárás (kötetlen a munkaidőm).
Én is gondolkoztam ezen, és igazából ez hobbi lenne, aztán még bárminek lehet az alapja, és talán rájönnék arra is, mi érdekel komolyabban. Az az igazság, hogy anno kimaradt az egyetem, viszont tanulni szeretek.
A hátráltató tényező itt tényleg az, hogy munka mellett csinálnám, és Szegeden nincs levelező képzés, így nem tudom, mennyire férne bele (igaz, kötetlen a munkaidőm, de nem home office).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!