Nehéz a 10. osztály?
Most kaptuk meg az órarendünket, és szerintem kegyetlen. 39 óránk van egy héten, amit nagyon soknak tartok, pláne, hogy én napi 3 órát utazok mellette...
Tavaly otthon sosem tanultam, néha vonaton vagy szünetekben néztem át az anyagot,és az elég volt. Mit gondoltok, 10.-ben is meglehet ezt így csinálni? Nektek mennyire volt nehéz?
Hát, ez igazából nálam kicsit máshogy megy. Nincs semmilyen felvett tárgyam, most már fellépéseket vagy versenyeket sem vállalok, mert nem lenne rá energiám. És megint rosszul fogalmaztam, de nem akartam már nagyon fejtegetni. Azon a napon, amikor 9 órám van, nincs első. Ami azt jelenti, hogy bemegyünk 9-re, és megtartják nekünk a 8 órát. És így olyan, mintha 9 óránk lenne, akkor érünk haza.
És meglepő, de így vagy úgy le tudunk adni néhány tárgyat, ugyanis októberben lehet tenni egy osztályozóvizsgát, ami ha sikerül, nem kell bejárni továbbiakban azokra az órákra. Csakhát ez azt jelenti, hogy egy hónap alatt be kell nyálazni az egész éves anyagot, ami nem lehetetlen, de húzós. A könnyebb és jelentéktelenebb tárgyaknál meg lehetne próbálni, de olyanunk meg jelenleg alig van. Az infót nem szeretném leadni, mert még arra is megvan az esély, hogy előrehozott érettségizek belőle, a rajz és ének napközben van, nem első vagy utolsó, nem lenne értelme. A tesi jöhet szóba, de az a helyzet, hogy sok előnyt nem jelentene. Maximum egy-két első, vagy utolsó órát tudnék ezzel nyerni, ami nem rossz, de lehet, hogy heti két tesi órára másik sport miatt kapok majd igazolást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!