Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Nehéz a 10. osztály?

Nehéz a 10. osztály?

Figyelt kérdés

Most kaptuk meg az órarendünket, és szerintem kegyetlen. 39 óránk van egy héten, amit nagyon soknak tartok, pláne, hogy én napi 3 órát utazok mellette...

Tavaly otthon sosem tanultam, néha vonaton vagy szünetekben néztem át az anyagot,és az elég volt. Mit gondoltok, 10.-ben is meglehet ezt így csinálni? Nektek mennyire volt nehéz?

2020. aug. 28. 22:27
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
70%
Kedves 10-es ez nem egyetem... Az összes órán meg kell jelenni különben igazolatlan.
2020. aug. 30. 19:37
 12/24 anonim ***** válasza:
24%
Egy nap 9 ora csak úgy jön ki, ha abban már benne van valami szakkör, énekkar, szabadon választott edzés, előkészítő, vagy hasonló. Aki ilyenekre adja a fejét, ne panaszkodjon, hogy túl sok, hanem segítsen magán.
2020. aug. 30. 19:42
 13/24 anonim ***** válasza:
83%
12-es, gimis vagyok, és idén már tuti biztos lesz 9 órám, de nem szakkör meg ilyesmi, hanem rendes tanórák.
2020. aug. 30. 19:44
 14/24 anonim ***** válasza:
31%
Persze, "rendes", de fakultaciok is, ugye? Azok meg nem kötelezőek.
2020. aug. 30. 19:57
 15/24 anonim ***** válasza:
79%
Tizedikben még nincs fakultáció.
2020. aug. 30. 19:59
 16/24 anonim ***** válasza:
Tudom. Van más, ami ugyanúgy hasznosnak hasznos lehet, de kötelezőnek nem kötelező, ezért érdemes meggondolni, hogy nem kéne-e inkább leadni, ha annyira nagy szenvedés a sok óra.
2020. aug. 30. 20:02
 17/24 anonim ***** válasza:
71%
Nem lehet leadni, ez nem egyetem, kötelező bejárni minden órára.
2020. aug. 30. 21:34
 18/24 anonim ***** válasza:
77%

Arra is kell gondolni, hogy létezik olyan, akinek kötelező külön órája van, mint pl.: Nekem. Szív betegségem van (születési rendellenesség, mielőtt bárki beszólna, hogy milyen egészségtelenül élek), ráadásul a normál tesi tanárom magasról tesz arra, hogy én csak könnyített tesit végezhetnek. Próbálkoztam a normál tesivel, de nem jött be, mert túl hamar kifulladtam, és már majdnem rosszul voltam, de a tesi tanárom torka szakaszából üvöltött rám, hogy lusta vagyok, meg megtagadom a munkát, és ezért nekem folyamatosan több feladatot akart kiosztani, holott tisztában volt azzal, hogy én szívbeteg vagyok. Megelégeltem ezt, ezért az iskola orvosnál elintéztem, hogy járhassak gyógytesire, mert teljesen nem menthetett fel. Így teljesen fel voltam mentve normál tesiből, viszont órák után, kötelezően be kellett járnom gyógytesire, mert ha nem mentem az ugyanolyan órai hiányzásnak számított. Így volt 10-ben 9-10 órám naponta. Nekem ez nagyon bevált, jövőre is így fogom csinálni, mert nagyon rendes gyógytesi tanárt fogtam ki, és így nem kell a normál tesitanárommal ellenkeznem, hogy én rosszul leszek, ha tovább csinálom, mert nem érdekli őt (egyébként a többiek is látványosan szenvednek normál tesin, és a többség nem csak a látvány kedvéért).

Ezzel, most azt akartam elmondani, hogy nem csak olyan külön órák léteznek, amit bármikor le lehet adni, vagy lehet róla hiányozni.

De nem is kell pont gyógytesinek lennie, mint nálam. Például lehet valamilyen tantárgyi korrepetálás, ami nélkül megbukna.

2020. aug. 30. 22:04
 19/24 anonim ***** válasza:

De akkor a gyogytesi nem plusz óra, hanem cserébe a normál tesiorak neked lukasorak.

A korrepetálás meg olyan, hogy aki anélkül megbukna ebben a suliban, az kereshet könnyebb sulit is. Főleg, ha ide három órát kell utaznia.

2020. aug. 30. 22:18
 20/24 anonim ***** válasza:
#19 Igen a tesi lyukas óra lett, ha kiengedtek volna a suliból, vagy anélkül tartózkodhattam volna a termen kívűl, hogy vissza akarnának vinni órára, vagyis ugyanúgy ott kellett lennem, csak nem kellett tesiznem. A gyógytesi, pedig úgy volt, és lesz, hogy délután fél háromtól, vagy fél négytől lehetett menni (1 nap két óra volt, és arra mentél, amelyikre tudtál), vagyis nekem ez még hosszabbította a napomat.
2020. aug. 30. 22:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!