Kollégiumoknál ez hogyan szokott történni?
Jó lenne tudni, hogy melyik egyetem.
Nem mennek ki, hogy ott élsz-e, de a szüleidet is le kell első körben igazolni, de csak a nagymamád jövedelmével számolnak. Ha nagyon kilóg a lóláb, és szüleid nagyon sokat keresnek, akkor mindenféle elbeszélgetésre járhatsz, de van, akinek megéri. A szüleidnek jegyző előtt nyiltakozniuk kell, hogy havonta 0 forinttal támogatnak. Meg le kell igazolnod minden jövedelmet, ez nem két perc. Összes bankszámla-kivonat, nyugdíjigazolás, jövedelemigazolás stb. De ki nem fognak menni szerintem sose. Maximum, amit nagyon-nagyon extrém esetben kérhetnek, az a környezettanulmány, de azt is el lehet intézni szerintem. Igényelhetsz szociálisan kolit vagy szociális ösztöndíjat is (egész jól fizet, főleg, ha csak kiegészítés) vagy ha elsőféléves vagy, alaptámogatást.
Én BME-ről nyilatkoztam, máshol máshogy lehet egy pár dolog, de szerintem itt nagyon kemény és szigorú a rendszer. BGE-ről hallottam, hogy ott kb. bemutatod, hogy ott laksz, és hogy mennyi nagyi nyugdíja, és már a kezedben is van a pénz, így ott talán egy kicsit könnyebb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!