Szegedi kollégiumok, felvételi, pontozás, ponthatárok?
Nem emlékszem a pontozásra, nyáron kaptam értesítést, hogy felvettek és annyi. Attól függ, hogy mit tanulsz.
Pl én bioszt tanultam és a biosz épülettől 200m-re lévő koliban, a Hermanban laktam. 5 évet. Szerettem nagyon, én már új ablakos, padlós szobában voltam, de lassan felújították. Voltam kolis gt-ben is, elvittek minket bulizni és beíratkozni is, plusz megmutattak mindent a nagyobbak. A közösség jó volt, sok rendezvény, teaház, disno. Ebben a koliban a legtöbben infósak, bioszosok laktak, persze volt ntk, jogász stb is. Mellette van a Móra koli, ott amúgy a szobaelosztás jobb, inkább btk-s arcok.
Ez a kettő Újszegeden van, a Ligetnél. 15 perc a belváros sétálva. Én biciklivel jártam mindenhova, az a legjobb Szegeden.
A város másik felében van a legnagyobb koli, a Károlyi. Nagyon vegyes, kábé mindenkit felvesznek, ott is sok a rendezvény, a legnagyobb a Kopaj. Elég hangos, bulis hely (a többihez képest is!). Közel a pláza, tesco. Egyszer Károlyis ismerőssel elmentem moziba, majd vissza hozzá. Vasárnap délután volt, az emberek szállingóztak vissza, előkerült a pia, zene... Következő emlékem, hogy másnap reggel ott ébredek és épp elkések az első órámról.
Én ezeket ismerem, van persze jugyus, meg orvosis is. Azokról nem tudok nyilatkozni.
Amúgy asszem moduloban kellett jelentkezni anno, elsősnél a szociális számít, utána már a tanulmányi átlag is.
Mindig érdemes váró listára kérni magad, ha egyből nem vettek fel. Valakik úgyis kiesnek az első 1-2 hónapban
Szia!
Nekem most volt az első évem Szegeden, szóval még benne vagyok a témában :D
A pontrendszerről itt tudsz olvasni, a pdf végén: [link] Ehhez még hozzászámolják valahogy az érettségi pontjaidat(később a tanulmányi átlagod) Én az Öthalmiba jártam, az egy karközi koli, szóval bárki jelentkezhet oda aki SZTE-s, olyan 100körüli szocponttal már mindenkit felvettek, de vannak barátaim akiknek csak kb 70 pontja volt, de várólistáról bekerültek. A te karodnak ugye vannak saját kolijai a Madzsar és a Béke utcai, szóval gondolom az egyikbe fogsz jelentkezni, de ahogy az előző válaszoló is írta, érdemes várolistán megjelölni mást is, akár karközi kolit is. A Károlyiba pl (bár tudom, rossz híre van :D ) szinte bárkit felvesznek, szóval szerintem nem kell nagyon aggódnod emiatt. :))
Ha nem csak az ETSZK-s kolikon gondolkozol, írhatok még pár infot a többi előnyeiről/hátrányairól, meg mondd nyugodtan ha van bármi kérdésed, emlékszem, hogy én mennyire el voltam veszve tavaly ilyenkor:D Egyébként én éppen szakot váltok, jövőre ETSZK-s leszek én is :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!