Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Ki várja az iskolát?

Ki várja az iskolát?

Figyelt kérdés

Én nagyon nem várom 😤

Mit csináltok így az utolsó napokban?

Annyira unalmas, és tanulni sincs nagyon kedvem :(

2020. aug. 22. 13:02
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

Általában nem szoktam repesni az örömtől nyár végén, ugyanis mindig nagy stresszforrást jelentett számomra az iskola, azonban most vegyes érzelmekkel viseltetek iránta.

Március óta alig találkoztam bárkivel is az osztályból, persze, ott van a Messenger, de hát az mégsem ugyanaz... A másik pedig az oktatás része a dolognak. Nálunk nem igazán vált be a digitális oktatás, pedig a tanáraink tényleg kitettek magukért, de egyszerűen az elmúlt félév anyagából semmi sem maradt meg. :( Szerintem nálunk ott csúszott el a dolog, hogy interneten keresztül is ugyanúgy akartak tanítani, mintha hagyományos oktatás lenne, de szerintem nyilvánvaló, hogy a digitális oktatás másfajta eszközöket igényel (s itt nem csak a technikai háttérről beszélek, hanem a módszertanról is). Tehát izgatottan várom az iskolakezdést, mivel jó lenne, ha újra együtt lenne a csapat (illetve a kollégium is nagyon hiányzik már), valamint örülnék annak, ha visszatérnénk tanulás szempontjából a hagyományos kerékvágásba, bevallom, ez az összevisszaság és fejetlenség, ami volt márciustól, nem igazán ösztönzött tanulásra...

Másik kézből viszont, a tanáraink júniusban kerek-perec megmondták, hogy (nagy) számonkérések várhatók az elmúlt félév anyagából, tehát nekem úgy kéne kezdenem szeptember elsején, hogy mind a 9 fontosabb tantárgyamból (nyelvtan, irodalom, matek, biológia, kémia, fizika, történelem, angol, német) felfrissítettem már a tudásomat, de őszintén bevallom, nyáron nem sok kedvem volt még a maradék időmet is tanulással tölteni (gyárban dolgozom napi 8 órát, heti 5-6 napot attól függően, hogy kell-e menni szombaton, és igazság szerint a munkából hazaesve annyi agyam sincs, hogy valami értelmeset kezdjek magammal, tehát vagy alszom, vagy nézek ki a fejemből), viszont ismerem a tanáraimat, alapból szoktunk írni a főbb érettségi tantárgyakból egy ismétlő dolgozatot év elején (általában a tavalyi év anyagából). Csak remélni tudom, hogy a tanárainkban van még egy szemernyi jóérzés, és csak akkor íratnak majd ismétlő dolgozatot velünk, ha átvettük közösen az előző félév anyagát együtt. :/

17/L

2020. aug. 22. 21:40
 12/17 anonim ***** válasza:
86%
Szörnyen gyűlöltem a gimit, meg az általános iskolát is, és a nyári szünet utolsó 7-10 napjàban már nagyon stresszes voltam. Már csak estizek, és ez nem annyira izgat, szeretem az osztályt, nyáron meg alapból is minden nap tanultam, mert nyelvvizsgára, és horgászvizsgàra készülök, emellett még tanultam szolfézst is, mert az is érdekelt mindig, de sose tanultam még általánosban sem ilyesmit. Emellett persze maradt idő szórakozásra, egy edzésre is. Elégedett vagyok a nyarammal, bár azért a Balatonhoz szívesen elmentem volna, de majd talán jövőre.
2020. aug. 22. 22:34
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
Én eléggé várom, főleg amiatt hogy most megyek gimibe. Sokkal kedvesebb osztálytársaim lettek mint a volt osztályom, nagyon örülök hogy sikerült már most összebarátkoznom velük. Viszont kicsit aggódok is, főleg amiatt hogy mostantól busszal kell majd bejárnom az iskolába, amire eddig nem volt szükség mert közel laktam az előző sulimhoz. De remélem jó lesz minden, valamint próbálok pozitívan állni ehhez az egyész helyzethez.:)
2020. aug. 23. 12:40
 14/17 anonim ***** válasza:
100%
Nyílván nem várom azt hogy össze legyek zárva egész napra olyan emberekkel akikre kicsit se vagyok kiváncsi, persze vannak barátaim és nyáron azokal vagyok akikel csak akarok de az iskolában olyanokal is kell lennem akit utálok, meg ott van még a korán kelés amitől írtózok, a tanulás és a rengeteg stressz. Nyáron szabad, gondtalan életet élek úgyhogy én kicsit se várom a sulit, örülök visszont hogy másoknak nincsen problémája az osztályának egyik tagjával se és a tanulást is szeretik meg a korán kelést, legalábbis egyenlőre, irigylem az ilyen embereket.
2020. aug. 24. 00:24
 15/17 A kérdező kommentje:
Ugyan ilyen az én helyzetem is utolsó válaszoló 😔 És már nem sok nap van hátra...😢
2020. aug. 24. 12:32
 16/17 anonim ***** válasza:
100%
Nem baj kérdező, túléljük és majd az élet más szakaszában nekünk lesz jobb míg másoknak meg rosszabb.
2020. aug. 24. 13:29
 17/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm amit írtál 🙏🏽 Most egy kis lélekerősítőt adtál 😇😁 Legyen szép napod!
2020. aug. 24. 16:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!