Egy Msc feljogosíthat arra, hogy felvételizzek egy másik Msc-re, olyanra, amivel az alapszakos diplomámmal nem mehetnék?
"Ha megvan a megfelelő kreditmennyiség abból, amit az adott szak előír, akkor mehetsz."
Gratulálok, magyarázod a nagy semmit. A kérdés direkt úgy van kiírva, hogy merőben más területre menne át, ilyet pedig nem lehet. A bölcsész bsc -> fizikus msc nagyon jó példa volt, hiába pontoztátok le.
Kedves 8-as. Megsúgom, hogy a műszaki menedzser az egy büfé “műszaki”. Ha legalább vakamibbre valóbb műszaki mestert szeretnél, akkor legyen benne a “mérnök”, még ha egy agrár területű mérnök is.
Voltam már interjún ahol a HR-el arról beszélgettünk, hogy hát építőipari cégnél a műmenes (nem csak 1 db) nem állta meg a helyét, mert se nem gazdász se nem műszakis, mindkét területen kudarcot vallottak.
Én is leírtam. :) Mit is vártam, olvasni sem tudsz, hogy várjuk, hogy érts az oktatási rendszerhez? :)
Egyébként úgy, hogy a legtöbb egyetemen simán fel lehet venni más kar és más szak óráit. Magasról leszarják, hogy milyen diplomád van, az számít, hogy a teljesített tantárgyaid között mik szerepelnek, akár kötelező tárgy volt, akár csak te vetted fel vagy áthallgatással elismertetted, akármi.
A kérdező jelenleg msc-s, ez azt jelenti, hogy van még legalább egy éve keresni olyan tárgyakat, amikkel lesz átjárás egy másik msc-re.
Az alapot meg hagyd már a picsába, az egész msc egy jó részletes ismétlés, ami csak felkészít arra, hogy utána magadtól elmélyedj valamelyik szeletében az adott tudománynak. És igen, ahova felvesznek msc-re, azt el is tudod végezni. Alig vannak órák, ha totál hülye valaki, azokra akkor is fel tud készülni. Meg a rendszert sem teljesen hülyék találták ki, legfeljebb köteleznek néhány extra tárgy teljesítésére a többivel párhuzamosan, ahogy velem is tették.
De nem volt szó arról, hogy alapszakkal mennék msc-re..
A kérdés az volt, hogy gazdasági msc-vel egy másik gazdasági msc-re
Mert van olyan gazdasági msc ahova felvennének.
Nem vagyok msc-s, csak tervezek msc-re menni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!