Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Pénzügy Msc-t inkább a Corvinu...

Pénzügy Msc-t inkább a Corvinuson vagy az ELTE Gti-n érdemes tanulni?

Figyelt kérdés

Nyilván a corvinus híresebb, ugyanakkor az ELTE Gti-ről rengeteg jót hallani mostanában.

Saját tapasztalatok, vélemény jöhet! Köszönöm! :)

2020. aug. 13. 14:06
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

"Az 1. diplomámat ELTE BTK-n vègeztem,úgyhogy tapasztalatból mondom, hogy egyenlő a nullával."

Nem tudom melyik szakon végeztél, de gondolom valamilyen büfé-ruhatár vagy tömeges gyűjtőszakon. A komoly szakok (régészet, assziriológia, latin stb.) nagyon komoly szakok, a közgáz a közelükbe sem ér.

"Nem is beszélve az olyan dolgokról, mint szakkörök vagy pl. hogy hogy néz ki egy mosdó. Szörnyű!"

Na jó hagyjál... mosdó... LOL

"ELTE jogot végzett ismerőseim mind ez az annakidejen erős 3-mas, 4-es tanuló. A jelenlegi szaktásaim a Corvinuson is előtte ELTE jogot végeztek ès nem egy èszlények plusz az iskoláról sem mondtak semmi jót."

A hétköznapi tapasztalat teljesen mást mutat. A jog sokkal nehezebb egyetem, mint a közgáz tanfolyam (tisztelet a kivételnek: alk. közgáz illetve gazdasági matek, ezek vetekszenek a joggal).

"Az ELTE a nevéből èl, aki belelàt a felsőoktatásba ezt tudja is."

Aki belelát a felsőoktatásba, az azt tudja, hogy

- A gazdaság- és pénzügy-matematikai elemzés az egyetlen mérnöki szintű szak

- Az alkalmazot közgazdaságtan is nehéz szak, de már könnyebb, mint a GPME

- A banki és biztosítási mesterszak is nehéz

... ezzel véget is ért a nehéz / színvonalas szakok sorozata a Corvinuson.

Van még a pénzügy, ez még úgy-ahogy kihívás (magolni a számviteli törvényt teljesen feleslegesen mindenképpen), a többi meg kb. bölcsészet a szó vicces értelmében. (Igen, egy BTK-s assziriológia, egyiptológia, ógörög szak sokkal-sokkal nehezebbek mint bármelyik gazdasági szak a Corvinuson.)

Ezzel szemben az ELTE-TTK, ELTE-AJK, ELTE-PPK és ELTE-BTK a saját kategóriájukban mind a legjobbak hazai viszonylatban, az infokar is nagyon jó (a progmat konkrétan a legjobb az egész országban az informatikai szakok közül).

Röviden ennyi. (Igen, nekem is van ELTE BTK-s ÉS Corvinusos diplomám is, mint ahogyan a gyerekem is egyszerre jár az ELTE-re és a Corvinusra, szóval nekem is van összehasonlítási alapom.)

2020. szept. 16. 21:23
 12/13 anonim ***** válasza:
* alkalmazott
2020. szept. 16. 21:24
 13/13 anonim ***** válasza:

Lehet, hogy nehezebb az ELTE BTK, de valamiért mégis jobban megállják a helyüket a gazdálkodástudományok között végzettek a munkaerőpiacon, mint a bölcsészek.

2020. okt. 7. 10:51
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!