Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Egyetem ha a tárgyfelvétel...

Egyetem ha a tárgyfelvétel előbb van, mint a beiratkozás attól tudok tárgyfelvételt csinálni?

Figyelt kérdés

2020. aug. 7. 22:20
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Értem, de gyerekek, egyetemista létetekre illene elviselni, ha valaki olyat mond vagy kérdez, amit ti máshogy tudtok/ismertek esetleg. Miért kellett lepontozni azért, mert én máshogy tudom? Nem is ma jártam egyetemre egyébként, nálunk legalábbis nem volt előbb a beiratkozás a tárgyfelvételnél. De ha jobb attól a lelketeknek, éljétek ki magatokat a lepontozásban.
2020. aug. 8. 15:36
 12/21 anonim ***** válasza:

*nem volt előbb a tárgyfelvétel...

Már meg is kavartok :)

2020. aug. 8. 15:37
 13/21 anonim ***** válasza:
45%

"Szóval akkor elsősként majd átraknak valamikor aktívra és utána tudom csinálni? Jó lenne nyilván a tárgyfelvétel megadott időpontjában felvenni a tárgyakat majd, de ezek szerint nem ez nem valószínű"

Te meg miért nem a TO-n vagy az oktatóktól kérdezed? Ennyi ésszel egyetemre menni...

2020. aug. 8. 15:38
 14/21 anonim ***** válasza:

És NEKED most attól jobb lett, hogy lepontoztál mindenkit? ._. Én pl. csak felpontoztam azt, aki írta, hogy nála is így van, erre engem is lepontoztál, köszi. Remélem, jól esett. Komolyan, egyre ritkábban válaszolok már itt én is, mert megy a lepontozósdi meg a sértődés. Te meg ezek szerint jóval idősebb vagy, mégis besértődsz meg elkezdesz "hisztizni".

Lehet, azért pontoztak le, mivel azt írtad, ez nem lehetséges, és biztos a kérdező értett félre valamit - miközben nem, tényleg van ilyen.

2020. aug. 8. 16:29
 15/21 A kérdező kommentje:
Mi értelme bárkinek is bármit beszólni... Akár nekem, aki konkrétan vakon csöppen bele ebbe az egészbe, bocsánat, hogy valahonnan megérdeklődtem volna, mi hogy megy. Nyilvánvalóan az egyetem egyes részlegei hatékonyabban segítenének, de szerettem volna a tapasztalatokra alapozni, hogy mégis hogy kéne eljárni. Köszönöm annak, aki értelmesen válaszolt, ennyit erről, kár tovább "tárgyalni" ezt.
2020. aug. 9. 08:16
 16/21 anonim ***** válasza:
11%

"szerettem volna a tapasztalatokra alapozni"

Bármilyen témában előre lehet tudni, hogy mindenkinek más és más a tapasztalata, tehát azzal nem fogsz menni semmire...

2020. aug. 9. 08:24
 17/21 A kérdező kommentje:
Azzal megy sokra az ember, ha a más és más tapasztalatot meghallgatja (elolvassa), levonja belőle a hasznos információkat. Nem tudom miért kell hülyének nézni a másikat egyébként, minden válaszra kíváncsi lettem volna, hogy ki hogy járt el anno, stb.
2020. aug. 9. 10:24
 18/21 anonim ***** válasza:

Jó, akkor elmondom én is, hogy nálunk hogy volt, hátha ez is jó lesz valamire. ;-)

Először be kellett iratkozni a kari TO-n, ahol így megkaptad az indexedet.

Volt egy nulladik nap, amikor mindent elmagyaráztak a tanszéken, hogy mi hogy lesz.

Másnaptól volt tárgyfelvétel, ami azt jelentette, hogy fel kellett írnod a nevedet a tanszékek ajtajára kifüggesztett megfelelő A/4-es papírra (ha ugyanaz több időpontban is meg volt hirdetve, akkor válogathattál, amíg be nem telt az A/4-es papír (meg volt ám vonalazva, és minden vonalra csak egy név kerülhetett, nem ám összevissza! :D), ha meg csak egy időpontban futott a dolog, akkor egyszerűen eldöntötted, hogy felírod-e magadat vagy nem), nem volt nagyon nagy szám - de ha több tanszék óráira is be akartál járni, akkor ezt minden egyes tanszéken külön-külön el kellett játszanod. Aztán elmentél az első 1-2-3 hét óráira, és közben még meggondolhattad magad, de ha mégis úgy döntöttél, hogy vállalod, akkor beírtad a tárgyat az indexedbe a tanár nevével, az óra adataival (milyen tárgy, hány kreditet ér, stb.), és beraktad a tanár fachjába az adott tanszéken, hogy ha arra jár, aláírhassa (ezáltal vált véglegessé a jelentkezésed a kurzusra), és később visszamentél megnézni a fachot, hogy aláírta-e már. Ha igen, jó, magadhoz vetted megint az indexet, és áttetted/-vitted egy másik tanár fachjába, akinek szintén be akartál járni az óráira az első félévben.

A következő félévekben viszont már izgalmasabb volt, mert akkor nem csak bizonyos tanegységek jöhettek szóba, mint az első félévben (amikor gyakorlatilag mindenből valami alapozás című izét lehetett csak választani, mert minden másnak ez előfeltétele volt, úgyhogy nem volt nagy variálási lehetőség: kell? nem kell? mennem kell), hanem kezdhetted eldönteni, hogy milyen sorrendben tanulod majd a további dolgokat az alapozás után. És addigra már egyre többet lehetett arról tudni, hogy melyik tanár milyen, kihez érdemes járni inkább melyik tárgyból, stb., úgyhogy ettől kezdve már voltak, akik hajnalban odamentek az egyetemre, hogy beálljanak a sorba, nehogy lemaradjanak a kedvenc tanáraikról, sőt, voltak akik ott is aludtak hálózsákban az utcán. :D Ezerszer hangulatosabb volt, mint a Neptunt nyomogatni, az tutifix! :DD

2020. aug. 9. 16:16
 19/21 anonim ***** válasza:

Szinte minden egyetemen még a nyáron van tárgyfelvétel, és mivel nem akarnak minden gólyát becsődíteni az egyetemre egy félórás beiratkozás miatt, lehet előtte tárgyakat felvenni.

Nálunk is így van, bár a tárgyakat felveszik központilag az elsősöknek. De a félévet nekem kellett aktívra állítani már akkor is.

2020. aug. 10. 06:57
 20/21 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk is előbb van a tárgyfelvétel, mint a beiratkozás. Átállítod aktívra a félévedet (ezt már eleve a beiratkozási lap letöltéséhez meg kell tenned, NÁLUNK LEGALÁBBIS), és utána semmi akadálya a tárgyfelvételnek.
2020. aug. 10. 15:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!