Az egyetemek miért nem állnak át a digitális beiratkozásra?
Ezt én sem értem.
Mostani elsős gimisek pl. digitálisan iratkoztak be.
Lehet itt azért nem, mert ellenőrzik a bizonyítványokat. Viszont amikor én voltam, akkor egy egyetemista lány ellenőrizte, nem felnőtt. Meg is lepődtem, hogy mennyire nincs szigor.
A diákigazolványt mi sosem a beiratkozáskor kaptuk, hanem külön, plusz később
Egyébként marha egyszerű ellenőrizni a bizonyítványokat, mivel midnegyiknek van számozása, feltöltöd egy rendszerbe, és látják, hogy valid e, és kész
Valóban, élőben nekünk is anno csak ránéztek sitty-sutty. Viszont cserébe nekünk elcseszték fél napunk felesleges várakozásokkal
(most másik szakra mennék)
Őszintén nem tudom
Én pár éve a Szegedi Tudományegyetemen jártam így: nem tudtam volna ott lenni a beiratkozáson, és ezért megkérdeztem, nem lehetne e online megoldani, hiszen minden digitálisan megy már manapság. Ne tudd meg, hogy milyen őskövület kioktatást kaptam, hogy mégis HOGY képzelem, hogy a szent és sérthetetlen, k.rva fontos beiratkozáson nem lennék ott?? Kérlek. Tudom miből áll egy ilyen baromság. Kb csak az aláírás a fontos, minden más porhintés, és valóban, nem így kell az okmányokat sem hatékonyan lecsekkolni. És ezek érted nem valami vidéki kisiskola, mégis ezen a szinten vannak...Ja, erről jut eszembe, sokkal kevésbé patinás vidéki felsőoktatási intézményben érdekes megoldották, de az szte-n nem
Úgyhogy, én azt gondolom, még + 50 év minimum
Amúgy angol nyelvű sikkeket olvastam erről, hogy ahol digitális beiratkozás van, ott megnő a beiratkozók, ilyenformán a hallgatók száma
Nem tudom, egy egyetemnek miért nem érdekes a gyors és hatákony adminisztráció, és a sok hallgató, ami ugye nekik plusz pénz, meg hát számtalan egyéb pozitív hatás, de mindegy, nem is sorolom
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!