Milyen opciók vannak ilyenkor felsőoktatásra jelentkezésre, szülői segítség nélkül?
2018-ban érettségiztem rögtön utána csináltam egy 2 éves OKJ-t, de most jöttem rá, hogy mennyire időpocsékolás volt. Most itt vagyok a semmivel és nem nagyon találok állást sem.
Most lehet pótfelvételizni felsőoktatásba és anyám azt mondja, hogy ő mindenképpen tovább menne. Vannak állami helyekre is, így gondolkodtam, hogy lehet mégis jó ötlet lenne. Csak nem tudom, milyen formába kéne, mivel csak egy helyet lehet megjelölni.
Amit kinéztem az a programtervező informatikus az SZTE-n, többen írták róla, hogy a matek elég húzós főleg a kezdeti időszakban. Amikor érettségiztem közép szinten 4-es lett a matekom, nem tudom mire számítsak. Emellett nincs még nyelvvizsgám sem így azt is le kellene tennem Így nappalin gondoltam, viszont nem kapnék támogatást a szüleimtől. Diákhitelben pedig nem vagyok biztos, hogy jó ötlet lenne felvenni.
A levelezőt azért nem szeretném mert nekem valahogy sosem ment a saját magamtól tanulás és a matek nehézsége miatt félek hogy nem menne.
Az SZTE-n van duális képzés, így ha felvennének államira, talán ki tudnám fizetni a lakhatást magamtól, de erről nem találtam infót, hogy pótfelvételinél lehet-e erre jelentkezni, illetve van-e egyáltalán hely még a cégeknél.
Nektek mi a véleményetek erről? Melyikre adnátok be, vagy inkább várjak fél évet és jelentkezzek októberben?
Maga a szak tetszik amit olvastam róla. Mindig is érdekelt és jó voltam az informatikában és azon belül a programozást élveztem a legjobban.
Főleg a lakhatás és a pénz a kérdéses, mert nem tudom hogy lehetne megoldani nappalin.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!