Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Milyen opciók vannak ilyenkor...

Milyen opciók vannak ilyenkor felsőoktatásra jelentkezésre, szülői segítség nélkül?

Figyelt kérdés

2018-ban érettségiztem rögtön utána csináltam egy 2 éves OKJ-t, de most jöttem rá, hogy mennyire időpocsékolás volt. Most itt vagyok a semmivel és nem nagyon találok állást sem.

Most lehet pótfelvételizni felsőoktatásba és anyám azt mondja, hogy ő mindenképpen tovább menne. Vannak állami helyekre is, így gondolkodtam, hogy lehet mégis jó ötlet lenne. Csak nem tudom, milyen formába kéne, mivel csak egy helyet lehet megjelölni.

Amit kinéztem az a programtervező informatikus az SZTE-n, többen írták róla, hogy a matek elég húzós főleg a kezdeti időszakban. Amikor érettségiztem közép szinten 4-es lett a matekom, nem tudom mire számítsak. Emellett nincs még nyelvvizsgám sem így azt is le kellene tennem Így nappalin gondoltam, viszont nem kapnék támogatást a szüleimtől. Diákhitelben pedig nem vagyok biztos, hogy jó ötlet lenne felvenni.

A levelezőt azért nem szeretném mert nekem valahogy sosem ment a saját magamtól tanulás és a matek nehézsége miatt félek hogy nem menne.

Az SZTE-n van duális képzés, így ha felvennének államira, talán ki tudnám fizetni a lakhatást magamtól, de erről nem találtam infót, hogy pótfelvételinél lehet-e erre jelentkezni, illetve van-e egyáltalán hely még a cégeknél.

Nektek mi a véleményetek erről? Melyikre adnátok be, vagy inkább várjak fél évet és jelentkezzek októberben?

2020. júl. 31. 15:09
 1/7 anonim ***** válasza:
15%
közép matek négyessel engedd el a műszaki pályákat
2020. júl. 31. 15:16
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Az is egy megoldás, hogy lehúzol egy fél évet, aztán ha nem tetszik, jelentkezel jövő szeptemberre.
2020. júl. 31. 15:33
 3/7 A kérdező kommentje:

Maga a szak tetszik amit olvastam róla. Mindig is érdekelt és jó voltam az informatikában és azon belül a programozást élveztem a legjobban.

Főleg a lakhatás és a pénz a kérdéses, mert nem tudom hogy lehetne megoldani nappalin.

2020. júl. 31. 15:41
 4/7 anonim ***** válasza:
95%
nappalin nehezen, főleg a mai albérletárak mellett. mindenképpen osztozkodnod kell majd albérleten, vagy koliba menni, és dolgozni. pesten jó diákmunkák vannak, más városokról nincs tapasztalatom.
2020. júl. 31. 15:44
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Miért csak egy helyet jelölhetsz meg? Alapból 3 jelölhető ingyen és ezen felül ha fizetsz még három, tehát összesen 6.
2020. júl. 31. 17:37
 6/7 A kérdező kommentje:
A pótfelvételi eljáráson csak egy helyet lehet megjelölni.
2020. júl. 31. 18:21
 7/7 anonim ***** válasza:
Az nem tudtam.
2020. júl. 31. 22:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!