BME-n felvehetem más karok óráit is?
Az a helyzet, hogy mintatanterves VIK-es tárgyakat szerintem nem vehetsz fel. Pl. A programozás alapjai 1. követelménye:
NEM (TárgyEredmény("BMEVIEEA100", "jegy", _) >= 2 VAGY TárgyEredmény("BMEVIEEA100", "felvétel", AktualisFelev()) > 0 VAGY TárgyEredmény("BMEVIEEA101", "jegy", _) >= 2 VAGY TárgyEredmény("BMEVIEEA101", "felvétel", AktualisFelev()) > 0) ÉS (Training.Code=("5N-A8") VAGY Training.Code=("5NAA8"))
Ha ezt megnézzük, az eleje csak sallang, azok úgy sem fognak rád vonatkozni (más VIK-es prog tárgyból ne legyen jegyed, és ne is vedd fel), tehát ott jó vagy. Viszont a második része: (Training.Code=("5N-A8") VAGY Training.Code=("5NAA8")). Ez azt jelenti, hogy mérnökinfósnak kell lenned, hogy felvedd (magyar mérnökinfó: 5N-A8, angol meg 5NAA8). Tehát ha gépészre jársz, akkor nem veheted fel ezt a tárgyat, még ha belefeszülsz is: nem fogja engedni a Neptun. Megoldás lehet, ha módosítják a Neptunban az előkövetelményeket (nem fűznék hozzá nagy esélyt, de a tárgyfelelőst meg lehet kérdezni szerintem). Persze, ha találsz olyan tárgyat, aminél nincs ilyen követelmény, azt kérdés nélkül felveheted, de érdemes ekkor is írni a tárgyfelelősnek.
Üdv,
egy leendő másodéves mérnökinfós
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!