Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Magánsikola vagy állami...

Magánsikola vagy állami iskola? Ki melyiket tartja jobbnak?

Figyelt kérdés
Általános iskoláról van szó, első osztálytól kezdve. Tegyük fel, hogy a pénz nem számít (teoretikus a kérdés, nem rólam van szó). Kinek mi a véleménye erről? amerikai iskola Budapesten, brit iskola Budapesten, francia, német... Gyönyörűen hangzik a leírásuk, elképzelem azt a csodát... de ez az igazság is?

2020. júl. 26. 13:17
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Mi ebben a helyzetben vagyunk, mindent megnéztünk és végül egy színvonalas állami mellett döntöttünk, amit kiegészítünk célirányos dolgokkal, mint nyelvoktatás, programozás oktatás. Nem hiszem, hogy máshol kolbászból van a kerítés és a pénzt fel lehet használni célirányosan jól is. Egy nem magyar nyelvű színvonalas magániskola átlagos díja 1M körül van egy félévre, képzeld el, hogy ha ezt úgy költöd el, hogy te döntöd el, mire megy (és nem a pucc a lényeg, mint az egyenruha meg a körítés, hogy jajj, a gyerekem oda jár), akkor milyen mennyiségű és minőségű oktatói segítséget tudsz mellé venni, aki egyénre szabottan foglalkozik vele? Még a homeschoolingot is töbrre tartom a rongyrázásnál. Az ilyen iskolák nyílt napja arra ment ki, hogy meggyőzzenek, hogy milyen menő az, hogy a gyerekem majd oda jár, de adni nem adtak semmivel se többet, mint egy átlagos, színvonalas kéttannyelvű Budapesten. Gondolkodj!
2020. júl. 26. 13:23
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Csatlakozom az első véleményéhez. Egy jobb állami általános iskola + szülői támogatás a nyelv terén ideális kombináció. Szívem szerint a két tanítási nyelvű általános iskolába íratnám a gyerekemet.

Megguglizod és válogathatsz.

2020. júl. 26. 14:48
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Egy gyerekbarát kéttannyelvű állami iskolába irattuk a gyerekeinket. Nem bántuk meg.
2020. júl. 26. 16:59
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként a tanulmányi versenyeken nem a magániskolák a legjobbak.
2020. júl. 26. 17:00
 5/10 A kérdező kommentje:
Nekem nincs gyerekem, én csak elgondolkodtam, amikor olvastam egy cikket a magániskolákról. Kíváncsi vagyok, mennyire vagyunk hátrányban mi, akik sima államiba jártunk, azokkal szemben, akik ilyen iskolából kerülnek ki. Anyanyelvi szintű nyelvtudás, nemzetközi papírok, kapcsolatok, magabiztosság... Legalábbis a leírás ezt ígéri.
2020. júl. 26. 18:53
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Semmi nem akadályoz meg téged államiban sem, hogy jól beszélj egy nyelvet, részt vegyél cserediák programban, vagy anyanyelvi tanárod legyen magánban, magabiztosság meg nem attól lesz, ahova jársz, hanem attól, amiket saját félelmeid ellenére elérsz.
2020. júl. 26. 21:39
 7/10 anonim ***** válasza:
76%

Az állami iskolákban is lehet anyanyelvi beszélő. A miénkben is van nem egy. Nemzetközi érettségit pedig a Karinthy Gimnázium is ad.

Felesleges milliókat kidobni, ha szinte ingyen is jó minőséget kapsz.

2020. júl. 27. 06:58
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként az anyanyelvi szinttől messze vannak a magán sulisok is. Ahhoz az adott nyelv országában kéne élni legalább pár évet.
2020. júl. 27. 06:59
 9/10 A kérdező kommentje:

Az Amerikai Iskolában tényleg anyanyelvi szinten vannak, de nem is ez a lényeg, ez csak egy példa volt. A nyelvekkel nekem sincs bajom.

Nekem inkább az volt az állami iskolában a gondom, hogy az oktatás színvonala egyáltalán nem volt valami magas, és félek, hogy mostanra ez csak tovább romlott...

2020. júl. 27. 07:45
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon erős az emberekben a hit, hogy "jaj, anyanyelvi szint". Egyrészt egy Cambridge felsőfok szorgalommal is elérhető és annál több nem kell sehol sem az érvényesüléshez, másrészt ami a tanult felsőfokot és anyanyelvit megkülönbözteti azok olyan hajszálnyi apróságok, amit egyetlen munkahelyen sem fognak figyelembe venni, mert tökéletesen lényegtelen. Az erre való koncentráció helyett érdemes a nagy képet nézni és hogy minek örülne a gyerek, egy kicsiszolt angolnak vagy egy kva jó angolnak + egy lakásnak.
2020. júl. 27. 09:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!