Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Egyetemisták, ti szoktatok...

Egyetemisták, ti szoktatok puskázni ZH-án vagy vizsgán?

Figyelt kérdés

Milyen módszerekkel? Telefon?

csak puszta kíváncsiság

2020. júl. 23. 13:04
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
50%
Ja, egyébként elfelejtettem, hogy telefonnal szokás, igen. Le van fotózva az anyag, vagy meg van nyitva a könyv digitálisan.
2020. júl. 27. 23:00
 12/13 anonim ***** válasza:
0%
Légpuskával
2020. aug. 6. 00:35
 13/13 anonim ***** válasza:

Az első képzésemen viszonylag sokat puskáztam, miniben kinyomtatott, celluxszal lelaminált aprócska, marokba szorítható lapokkal és mobillal is. A kis kártyák esetén azért tanultam becsülettel, inkább csak kulcsszavakat írtam egy tétel vagy fogalom mellé, hogy emlékezzek rá, hogyan kellene kidolgoznom a választ.

Aztán elfáradtam abban a stresszben, hogy lebukhatok. A következő szakomon ráadásul nem sok lexikális tudást vártak, inkább számolós, rajzolós, programozós zhim voltak, azokat meg az atyaisten sem írta volna ki egy kis lapra, érteni kellett. Szóval elmaradtak a puskázásaim 90%-ban. Tudok olyanokról, akik ezen a szakon is szemtelenül végigcsaltak sok tárgyat, de nekem nem volt bátorságom meg nem voltam elég szemfüles sem. Szerencsére mindkét szakon erős négyes voltam minden félévben, szóval azt hiszem, nincs is szükségem ilyesmire már.

De mindent összevetve általában azokon a tárgyakon puskáztam, amiknek nem láttam értelmét. Amikről tudtam, hogy soha nem fogok foglalkozni vele, nem keltette fel az érdeklődésem és/vagy a számonkérés módját tartottam életszerűtlennek. Szerintem nem az tesz valakit jó szakemberré, hogy bevág fogalmakat és visszamondja. Ez egy szükséges rossz, aminek az egyetlen funkciója a kisöprésen kívül, hogy tudd, van ilyen is. Én -mint kiderült- egyébként mesterien tudok seggelni, de a hosszú távú emlékezetem csak a procedurális feladatokra terjed ki. Volt olyan számonkérésem az utolsó szakomon, ahol 60 igaz-hamis volt megadva az anyagból, nyilván a rossz válasz mínuszpont, nem 0... Lekörmöltem órán mindent, amit az oktató kiejtett a száján, saját jegyzetem volt és értettem is az anyagot, mégis úgy vágtak meg az első vizsgán, mint a sicc. De nem ilyen 5-10 ponttal, hanem vagy 20-al maradtam le a kettes ponthatárról(100 pont volt összesen). Aztán valaki mutatott előző éves feladatsorokat és kísértetiesen hasonlóak voltak a mondatok. De érződött, hogy valami nem kerek... Valami 200 állítást írtam át flashcardra és vágtam be, hogy igaz vagy hamis. És ez a (bocs) dög meg fogta és ugyanezeket az állításokat beletette a pótba, olyan csavarokkal, hogy beleírt egy 'nem'-et a mondatba meg átírt egy-egy szót valami hasonló jelentésűre. Átmentem, de ha tőlem megkérdezték volna 2 órával a vizsga után, hogy mit tanultam, csak széttártam volna a karjaimat, hogy passz és valószínűleg nem tudtam volna átmenni belőle másnap, ha nem tanulok rá. Na, az ilyeneket szívesen kipuskáztam volna, a karrierem és a szakmaiságom szempontjából 0 értelme volt. Pedig a témát szerettem amúgy.

2022. júl. 7. 15:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!