Emeltszintu érettségire csak olyannak van értelme menni aki a normálbol ötös lenne?
Akkor menj emeltre, ha egyrészt kell a felvételihez, másrészt nem rühelled a tantárgyat.
A töri emeltemet azért tettem le, mert imádtam, így nem volt kínkeserves megtanulni annyi mindent.
Ha nyelvről van szó, az emelt szint körülbelül egyenlő a B2-es nyelvvizsga szintjével. Nem egy nagy durranás.
Viszont bukhatod az 50 pluszpontot, ha nem éred el a 45%-ot, szóval akkor menj, ha biztos vagy abban, hogy eléred. Érdemes kitölteni az előző évek érettségijeit.
attól függ, hogy a jegy mennyire tükrözi a tényleges tudásod.
én elég erős iskolába jártam, szigorúak voltak a tanárok, németből és magyarból is négyes voltam, mindkettőből emelteztem, a nyelvről tudtam, hogy meg, az irodalmat pedig imádom. még így, szóbeli nélkül is 87 és 75 százalékosak lettek.
viszont nálunk jártak úgy, hogy valaki bevállalta az emeltet, és 43%-kal elbúcsúzhatott az egyetemtől.
ha olyat választasz, amit szeretsz, és felkészülsz rá, nézegetsz korábbi feladatsorokat, akkor nagyon nem lőhetsz mellé, mert azért egyik emelt sem megcsinálhatatlan :)
6-os vagyok, jogos, amit a hetes ír, félreolvastam.
ha középszinten nem tudsz 90% felett írni az adott tárgyból, akkor érdemes elgondolkozni azon, hogy tényleg jó ötlet-e. ennek ellenére, teljesen más kaliber az emelt meg a közép, mindkettő begyakorolható valamilyen szinten, csak tudatosan arra készülj, amelyiket választod.
pl: nyelvből ha van egy b2-es nyelvvizsgád, akkor a középnek és az emeltnek is mennie kell.
a tanulósabb tárgyaknál a különbség csak a feladattípusokban és a tananyag mennyiségében rejlik, ami pedig csak rajtad múlik. de mindenképpen olyat válassz, amit szeretsz/muszáj az adott szakra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!