SOTE-ÁOK-on anatómia gyakorlaton igazi emberek különböző szerveit boncolják?
Természesen igazi tartósított holttestek vannak, amiket boncolni kell.
Az agyat pedig majd meg fogod gyűlölni :DDD
Sokan nem szeretik a neuroanatómiát mert bonyolult. De láttam már olyat is aki oda meg vissza volt érte. Szerintem pl a neuró sokkal érdekesebb és könnyebben is tanulható, mint a végtagok-én azoktól voltam a plafonon.
És igen, a holttesttek igaziak, de már évek óta áznak formalinban. Agyat szerintem első félévben egyáltalán nem fogsz látni, legfeljebb messziről.
5.-re.
Jártál orvosira? Nem. Akkor csönd legyen!
Én orvosira járok és nem dolgozunk állatokkal. Legalábbis amelyik suliba én járok...
Anaton formalinnal tartósított holttesteken tanulunk. Nem kell boncolni, de meg kell fogni, meg kell tudni mutatni épp melyik izomról, idegről, stb. beszélsz.
Harmadévben a patológián, már előtted boncolnak. Nekünk nem kell vágni/kivenni, azt a boncmester megcsinálja, de ott is kézbe kell venni a szerveket, megnézni a részeit, van-e elváltozás vagy sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!