Szerinted jó lenne, ha 9-kor kezdődne a tanítás szeptembertől?
Gondolom, nem konkrétan az iskolával végzel 5-6-kor, hanem ebben már benne vannak a szabadon választott programok is, pl. edzés, különóra, ilyesmi.
Mondjuk ha egy órával később kezdődne a suli, akkor kérdés, hogy ezeket az egyéb programokat szervező intézmények hajlandóak lennének-e alkalmazkodni, vagy akkor ezekről (vagy egy részükről) le kéne mondaniuk az iskolásoknak, mivel nem érnének oda időben...
A kamaszoknak szerintem mindenképp jó lenne, jobban passzolna a bioritmusukhoz.
Számomra inkább az a nagy kérdés, hogy mit csinálnának azok a szülők, akik eddig kocsival dobták be munkába menet a gyerekeket a suliba.
Egyátalán nem nem veszik figyelembe a bejárósokat. Ha a menetrend ugyan az marad szerencsétlen gyerek várhat reggelente +1 órat az iskolakezdésig hogy utana délután 4 kor befejezze es este 6kor érjen haza.
Mikor fog tanulni ? Annyi házit adnak mint az állat, és akkor még nem kapcsolódott ki. Marhaság, ahhoz hogy ez normálisan működjön csökkenteni kellene az óraszámot, átalakítani a menetrendet stb. A tömegközlekedésen ugyan annyian lesznek akkor is ha a gyerek 8 kor indul el csak meg több nyugdíjssal megspekelve.
Remélem nem lesz igy.
"Ha a menetrend ugyan az marad szerencsétlen gyerek várhat reggelente +1 órat az iskolakezdésig"
Szerintem a gyerekek töredéke jár csak olyan iskolába tömegközlekedve, ahova nincs busz vagy vonat egy órával később is. Te tudsz ilyen konkrét példát?
Persze az iskolánkban az osztályunk fele köztük én is. Nekem 1 óra beérni és reggel fel 6 kor kelek mert nincs más busz amivel be tudok menni. A következő már 08.30 amivel ha ez a gyönyörű iskolakezdés lenne nem érnék be. És ugyan úgy kelhetnék.
Nagyon sok osztálytársam sőt az iskolában a környék iskoláiban ez van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!