A hallgatói jogviszony mikor szűnik meg? A záróvizsga napján, vagy amikor megkapom az oklevelet?
A diákhitel központ felé jeleznem kell a hallgatói jogviszony megszűnését, a megszűnés napjától számítva 8 napon belül.
Ezen a héten hétfőn lett a neptunban abszolvált a státuszom.
Tegnap záróvizsgáztam (sikerült, de az eredmény nincs még bent a neptunban, és a státuszom se változott még.)
Mikor szűnik meg a jogviszonyom ?
"A hallgatói jogviszony a következő okok miatt szűnhet meg:
Hallgató tanulmányainak befejeztével
tanulmányainak befejeztével, végbizonyítvány (abszolutórium), illetve oklevél
megszerzésével
Nem szűnik meg az alapképzésben részt vevő hallgató hallgatói jogviszonya, ha mesterképzésre
felvételt nyert."
Ezt találtam. Nekem is érdekes, hiszen még nem tudom, hogy felvettek-e masterre... ilyenkor nem értem mi van. Én már megkaptam a diplomámat is...
A pontos válasz ez:
"Megszűnik a hallgató hallgatói jogviszonya tanulmányainak befejeztével, azon félév utolsó napján, amelyben a végbizonyítványt (abszolutóriumot), megszerezte."
Vagyis az abszolutórium után néhány héten belül. Pontos dátum megtalálható a Neptun rendszerben
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!