Milyen a légkör ezeken az egyetemeken? ELTE, Károli, Pázmány
Kíváncsi vagyok különböző véleményekre az egyetemekről.
Most elsősorban a légkör, a közösség, az egyetemi élet érdekelne. Mennyiben különböznek egymástól, vannak lényeges különbségek?
Például a Károlin vagy a Pázmányon érzékelhető a vallásosság, illetve miben nyilvánul meg? Akár a szabályokban, a közösségben, tehát így a mindennapokban.
Az eltén zavaró, hogy sok a hallgató, személytelenebb, nem kis zárt közösség?
Gondolom minden karonként, szakonként változó lehet, elsősorban a pszichológia érdekelne, de jöhet minden vélemény!
De, hülyeséget írsz, akár lepontozol, akár nem.
"Minden félévben van református vallási óra, egyházismeret, de még a filozófiát is pap tartja. Brutál nehezek is egyébként."
Ez NEM igaz. Kettő darab vallásos óra van hat félévre. Ha megbuksz egyházból, és újra fel kell venned, attól az még kettő marad. Kemény, én is tudom hogy kemény, nem véletlen írtam hogy buktatós. Leírtuk többen is, hogy a filozófiát NEM pap tartja. És nem feltétlen nehéz. Attól hogy te egy szar tanárnál vetted fel, aki nem mellesleg pap is volt, attól még nem papok tartják, és nem is feltétlenül nehezen teljesíthető a tárgy. Neveket nem fogok itt írni, nyilván vannak, akiknél nehezebben teljesíthető és buktatnak. De nincs köze ahhoz, hogy vallásos-e az egyetem, vagy sem.
Történetesen odajártam, és sok tanár előszeretettel rángatja bele a vallást az órába
A kánonjog mellesleg 3 félév és van mellette társadalometika
Ki mondta, hogy megbántódtam? Xd
Szimplán csak g*ci unalmas lefutni ugyanazokat a köröket
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!