Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Milyen a légkör ezeken az...

Milyen a légkör ezeken az egyetemeken? ELTE, Károli, Pázmány

Figyelt kérdés

Kíváncsi vagyok különböző véleményekre az egyetemekről.

Most elsősorban a légkör, a közösség, az egyetemi élet érdekelne. Mennyiben különböznek egymástól, vannak lényeges különbségek?

Például a Károlin vagy a Pázmányon érzékelhető a vallásosság, illetve miben nyilvánul meg? Akár a szabályokban, a közösségben, tehát így a mindennapokban.

Az eltén zavaró, hogy sok a hallgató, személytelenebb, nem kis zárt közösség?

Gondolom minden karonként, szakonként változó lehet, elsősorban a pszichológia érdekelne, de jöhet minden vélemény!

2020. jún. 26. 19:27
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

De, hülyeséget írsz, akár lepontozol, akár nem.

"Minden félévben van református vallási óra, egyházismeret, de még a filozófiát is pap tartja. Brutál nehezek is egyébként."

Ez NEM igaz. Kettő darab vallásos óra van hat félévre. Ha megbuksz egyházból, és újra fel kell venned, attól az még kettő marad. Kemény, én is tudom hogy kemény, nem véletlen írtam hogy buktatós. Leírtuk többen is, hogy a filozófiát NEM pap tartja. És nem feltétlen nehéz. Attól hogy te egy szar tanárnál vetted fel, aki nem mellesleg pap is volt, attól még nem papok tartják, és nem is feltétlenül nehezen teljesíthető a tárgy. Neveket nem fogok itt írni, nyilván vannak, akiknél nehezebben teljesíthető és buktatnak. De nincs köze ahhoz, hogy vallásos-e az egyetem, vagy sem.

2020. jún. 28. 13:50
 12/17 anonim ***** válasza:
100%
Ja bocs, lemaradt. Szabad bölcsész vagy? Akkor elhiszem, hogy minden félévben van vallásos órád. Csak épp azokat a szabad bölcsészeken kívül senkinek nem kell tanulnia, mindenki másnak csak egyház és biblia van.
2020. jún. 28. 13:52
 13/17 anonim válasza:
100%
Én most végeztem a Pázmányon a pszichológia alapszakkal, szerintem túlzás, hogy olyan nagyon katolikus légkör lenne az egyetemen, igen vannak általánosan kötelező tárgyak, amiből 2 vallásos de elég könnyen teljesíthetőek. Én amúgy nagyon szerettem a légkört az egyetemen, én azt tapasztaltam, hogy nagyon elfogadó és családias, plusz a tanárok nagy része sem volt annyira nagyon hithű katolikus, hogy ilyen értékeket sulykoljon belénk (sőt...).
2020. jún. 29. 11:53
 14/17 anonim ***** válasza:
Aki azt kamuzta ide, hogy pázmányon mindent beleng a katolikus pátosz, az biztosan nem járt egy félévet sem az egyetemünkre. Első évben van 2-3 katolikus alapozó tárgy, illetve jogon van kánonjog ami 2 féléves tárgy és ezen kötelezőkön kívül lehet választani katolikus kötválokat, tehát senki nem erőltet rád semmit, könnyen teljesíthetőek is ezek...
2021. márc. 15. 11:10
 15/17 anonim ***** válasza:

Történetesen odajártam, és sok tanár előszeretettel rángatja bele a vallást az órába

A kánonjog mellesleg 3 félév és van mellette társadalometika

2021. márc. 15. 13:12
 16/17 anonim ***** válasza:
És? Túl lehet élni, semmi nehézség vagy szellemi károsodás nem ér emiatt. Könnyen lehet teljesíteni. Ha már most megbántódsz egy tanár személyes véleményén, mi lesz a munkahelyeden a főnököd kritikájára?:DD
2021. márc. 16. 14:33
 17/17 anonim ***** válasza:

Ki mondta, hogy megbántódtam? Xd

Szimplán csak g*ci unalmas lefutni ugyanazokat a köröket

2021. márc. 16. 14:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!