Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Mit akar az Oktatási Hivatal...

Mit akar az Oktatási Hivatal ezzel az e-maillel?

Figyelt kérdés

Kérlek nézzétek el a bénázásomat,nem vagyok valami jó az ilyenekben.😂

Kaptam egy e-mailt az Oktatási Hivataltól.Tegnap feltöltöttem a felvi.hu-ra a maradék dokumentumokat,amiket még kellett( a 12.-es bizonyítványomat és az érettségi bizonyítványomat töltöttem fel(,továbbítva feldolgozásra szakaszban vannak)),és ezt az e-mailt kaptam:

,,Tájékoztatjuk, hogy az Oktatási Hivatal a 2020. évi általános felsőoktatási felvételi eljárásban a középiskolai bizonyítvány dokumentumának feldolgozása során hiányt/hibát észlelt, ezért hiánypótlási felszólítást küldtünk Önnek, melyet az E-felvételi rendszerében talál meg.

Amennyiben a felszólító levelet nem nyitja meg, azt akkor is átvettnek (közöltnek) kell tekinteni a megküldést követő ötödik napon, így a határidő ez esetben is lejár.

Postai úton a hiánypótlási felszólítás nem kerül kiküldésre.”

Ez áll a hiánypótlási felszólításban:

,,... felszólítom, hogy középiskolai bizonyítványának másolatát jelen felhívás közlésétől számított 8 napon belül töltse fel az E-felvételibe.

A 2020. évi általános felsőoktatási felvételi eljárásban a dokumentumok benyújtásának végső határideje 2020. július 9. napja.

Amennyiben Ön időközben az E-felvételin keresztül vagy postai úton beküldte középiskolai bizonyítványának másolatát kérjük, hogy jelen felszólítást tekintse tárgytalannak.

Indokolás

A hiánypótlási felszólításra az alábbi okból kerül sor:

A tanulmányi pontokat az Fkr. 16. § (1) bekezdése alapján a jelentkező 9-12. (nyelvi előkészítő esetén 9-13.) évfolyamos középiskolai érdemjegyeiből és a középiskolai tanulmányok lezárásaként megszerzett érettségi bizonyítványban szereplő vizsgatárgyak százalékos eredményeiből kell kiszámolni. A tanulmányi eredmények hiányossága esetén tanulmányi pontszám nem számítható.

Az Fkr. 11. § (3) bekezdése alapján a hiánypótlásban foglaltak elmaradása vagy elégtelen volta esetén a rendelkezésre álló dokumentumok alapján kell a felvételi eljárást lefolytatni.”

Ez alapján ,,Amennyiben Ön időközben az E-felvételin keresztül vagy postai úton beküldte középiskolai bizonyítványának másolatát kérjük, hogy jelen felszólítást tekintse tárgytalannak.” tehát nekem elvileg tárgytalannak kéne tekinteni ezt,de akkor miért kaptam hiánypótlásra felszólító e-mailt?Mit csináltam rosszul?Mert tegnap töltöttem fel őket és tegnap kaptam az e-mailt.

Ha valaki tud segíteni előre is nagyon szépen köszönöm!

2020. jún. 17. 13:17
 1/1 anonim ***** válasza:
100%
Valószínűleg semmit nem csináltál rosszul, van egy átfutási idő, míg megjelenik a rendszerben. Nézd meg a dokumentumokat, mert ha tegnap töltötted fel, akkor szinte biztos, hogy még “feldolgozás alatt” áll. Ha ez két-három nap múlva sem lesz “feldolgozott” akkor hívd fel az ügyfélszolgálatot.
2020. jún. 17. 13:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!