Mit akar az Oktatási Hivatal ezzel az e-maillel?
Kérlek nézzétek el a bénázásomat,nem vagyok valami jó az ilyenekben.😂
Kaptam egy e-mailt az Oktatási Hivataltól.Tegnap feltöltöttem a felvi.hu-ra a maradék dokumentumokat,amiket még kellett( a 12.-es bizonyítványomat és az érettségi bizonyítványomat töltöttem fel(,továbbítva feldolgozásra szakaszban vannak)),és ezt az e-mailt kaptam:
,,Tájékoztatjuk, hogy az Oktatási Hivatal a 2020. évi általános felsőoktatási felvételi eljárásban a középiskolai bizonyítvány dokumentumának feldolgozása során hiányt/hibát észlelt, ezért hiánypótlási felszólítást küldtünk Önnek, melyet az E-felvételi rendszerében talál meg.
Amennyiben a felszólító levelet nem nyitja meg, azt akkor is átvettnek (közöltnek) kell tekinteni a megküldést követő ötödik napon, így a határidő ez esetben is lejár.
Postai úton a hiánypótlási felszólítás nem kerül kiküldésre.”
Ez áll a hiánypótlási felszólításban:
,,... felszólítom, hogy középiskolai bizonyítványának másolatát jelen felhívás közlésétől számított 8 napon belül töltse fel az E-felvételibe.
A 2020. évi általános felsőoktatási felvételi eljárásban a dokumentumok benyújtásának végső határideje 2020. július 9. napja.
Amennyiben Ön időközben az E-felvételin keresztül vagy postai úton beküldte középiskolai bizonyítványának másolatát kérjük, hogy jelen felszólítást tekintse tárgytalannak.
Indokolás
A hiánypótlási felszólításra az alábbi okból kerül sor:
A tanulmányi pontokat az Fkr. 16. § (1) bekezdése alapján a jelentkező 9-12. (nyelvi előkészítő esetén 9-13.) évfolyamos középiskolai érdemjegyeiből és a középiskolai tanulmányok lezárásaként megszerzett érettségi bizonyítványban szereplő vizsgatárgyak százalékos eredményeiből kell kiszámolni. A tanulmányi eredmények hiányossága esetén tanulmányi pontszám nem számítható.
Az Fkr. 11. § (3) bekezdése alapján a hiánypótlásban foglaltak elmaradása vagy elégtelen volta esetén a rendelkezésre álló dokumentumok alapján kell a felvételi eljárást lefolytatni.”
Ez alapján ,,Amennyiben Ön időközben az E-felvételin keresztül vagy postai úton beküldte középiskolai bizonyítványának másolatát kérjük, hogy jelen felszólítást tekintse tárgytalannak.” tehát nekem elvileg tárgytalannak kéne tekinteni ezt,de akkor miért kaptam hiánypótlásra felszólító e-mailt?Mit csináltam rosszul?Mert tegnap töltöttem fel őket és tegnap kaptam az e-mailt.
Ha valaki tud segíteni előre is nagyon szépen köszönöm!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!