Van itthon olyan egyetem ami színvonalra kb egy közepes középiskola szintje?
Biztos erre érdemes elpocsékolni az állami támogatott féléveket?
Ha van is ilyen, annak a papírja biztosan semmit sem ér.
Mi célod lenne vele?
Szerintem van. Keress egy olyan kis vidéki fősulit, ahova minimumponttal be lehet csúszni. Persze jobb ha tudod, hogy semmire sem mész vele, mert mindenki pontosan tudja, hogy mennyire 0 színvonal volt ott. Pályakezdőkenk szóló állásban láttam már olyan, hogy "mérnöki diploma (kivéve Gábor Dénes főiskola)". A jobb cégek, akik megtehetik, hogy kicsit válogassanak, nem állnak szóba az ilyen helyen végzettekkel.
Ennél jobban jársz egy szakmával. Sokkal jobb fizud lehet egy csomó OKJ szakmával, mint a mucsaröcsögei fősikola értéktelen diplomájával.
Mi az az iskola ami szinte ciki?
Akár külföldön,akár itthon
Kérdező, ha gimi szintű fősulit keresel, akkor miért gondolod, hogy ott kapsz bármiféle tudást, ami összemérhető azokéval, akik egy nehezebb helyen végeztek? :D
Pont, hogy a tudást nézik a cégek, de gondolkozz már a cég szemszögéből is. Egy állásinterjú nem kevés pénz. Dolgozik vele a HR-es, ott van egy manager és még 2-3 ember. Jelentkezik 3 ember a BME-ről és 3 egy cikis fősuliról. Kit hívsz be hamarabb? Ha azt hiszed, hogy mindenkit, akkor ki kell, hogy ábrándítsalak. Behívod a két legszimpibbet, ha egyik bejön, akkor felveszed és a többi esélyt sem kap.
"Az iskola számít nem pedig a valódi tudás?"
Ha te ezt így gondolod, akkor miért van szükséged egy kamu diplomára?
Gábor Dénes főiskola, Zsigmond Király Egyetem (mostanra ez a név annyira elhasználódott, hogy már Milton Friedman), páran a METU-t is mondják.
Állítólag egyik-másik helyen ezek közül a tanárok szemrebbenés nélük engedik puskázni a hallgatókat, szóval szó szerint semmi értelme a képzésnek, és semmiképp sem nevezebb egy érettséginél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!