Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Kb. mennyi költséggel kell...

Kb. mennyi költséggel kell számolnia egy első éves egyetemistának egy gazdaságtudományi szakon?

Figyelt kérdés
Albérlet vagy koli és tandíjon kívül érdekelne. Vannak kötelező dolgok, pl könyvek vagy bármi más, amit mindenkinek meg kell vennie? Ha valaki a Miskolci vagy Debreceni egyetemről tudna konkrétan infót, annak nagyon örülnék:)

2020. jún. 13. 11:48
 1/3 anonim ***** válasza:
87%

Én budapesten járok egyetemre de nekünk semmilyen kötelező tankönyv nem volt. Persze minden órához megadták a tankönyvet, de a legtöbben utána se jártunk.

Ha valaki épp nagyon el volt veszve az (általában vizsga vagy zh időszakban) kivette a könyvtárból. Plusz sokszor a neten is fent vannak, felsőbbéveseket kell megkérdezni erről.

2020. jún. 13. 11:59
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Én Komáromba tanulok most járom az első évet Vállalati gazdaságtan és menedzsment alapszakon, nekem eddig 2 könyvet kellett megvennem kötelezően az egyik 25 a másik 6,50€ volt, a 25€ értékűt alapszakon végig ezt használjuk a 6,50€ értékűt meg az alapszak feléig. A többi könyv ami kellett az nem volt kötelező megvenni mert elérhető volt a könyvtárba vagy az internetről le lehetett tölteni.
2020. jún. 14. 07:52
 3/3 anonim ***** válasza:
100%
Debrecenbe járok, gazdálkodási és menedzsmentre :) Nekem az albérlet 35ezer+rezsi volt, ketten laktunk a lakásban. De ez a minimum, egy tisztességes lakás 30-40ezer/fő, ha egyedül akarsz lakni akkor pedig nyilván a teljes ár, amiből a szép lakás 120nál kezdődik, az élhető meg talán 90-nél. A koli már olcsóbb, 13-36ezer, persze a 36 egy ágyas szobákat jelent. A Campus Hotel talán a legigényesebb, egy három ágyas szoba 21ezer. De a gtk-n található koli pl 14ezer, szóval az teljesen megéri szerintem. Kötelezően eddig még egy könyvet sem kellett megvennem, de nyomtatni kellett. Viszont nagy segítség lehet néha a kötelező irodalom, persze ha bejársz mindig akkor nem olyan fontos. A könyvek általában már nem megvásárolhatóak, így marad a könyvtár, vagy van a Böszörményi úton egy nyomda, nekik a legtöbb kötelező irodalom megvan nyomtatva. Az ára 3000 forint körül mozog, a könyv terjedelmétől függően. Remelem tudtam segíteni!
2020. jún. 15. 13:20

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!