Van bármi jó a levelezőben?
18 éves vagyok,és levelezőre fognak felvenni(nappaliról lecsúsztam).Mióta megtudtam ezt,borzasztóan el vagyok keseredve,nagyon szomorú vagyok megállás nélkül.Csak az van folyton a fejemben,hogy 30 feletti vagy 40 feletti osztálytársakkal együtt kell majd együtt tanulnom.Csak a korosztályommal tudok tényleg jól kijönni és barátságokat kialakítani,az idősebbekkel nem igazán tudok jól kijönni.Igaz ugyanazt a diplomát adja,de akkor is,hihetetlenül nagy csapásként ért ez.Ha bárkit kérdezek,hogy tud-e bármi jót a levelezőben annyit mond,hogy munka mellett (vagy család mellett) lehet végezni.Ezzel csak még több fát tesznek a tűzre,mert csak nyomatékosítják,hogy családos,nálam jóval(nem pár évvel,2-4 év még nem zavar annyira)idősebb emberekkel kell majd együtt tanulnom,én meg ott leszek mint ,,kisgyerek”,és mindenki csak nézni fog rám,hogy mit keresek ott,biztos csak azért vagyok ott,mert nem voltam elég okos a nappalihoz.
Az lenne tehát a kérdésem,hogy tud bárki bármi előnyt említeni a fent említetteken kívül a levelező mellett?:(
Utolsó,végülis ebben tényleg van valami.Én a munkán gondolkozom,hogy tudjam fizetni tandíjat,de nappali mellett is muszáj lennék diákmunkát vállalni,mert különben nem tudnám fizetni a tandíjat.(Az én szüleim sajnos nem tehetik ezt meg)Az okj ezért is van kilőve,az is eléggé drága,csak akkor tudnám kifizetni,ha dolgoznék,de akkor meg az okj-re nem lenne időm vagy az egyetemre,ördögi kör ez. Én csak azt nem akarom,hogy mivel sokkal kevesebbet járok be iskolába,sokkal kevesebbet is tudjak mivel kevesebb órám van(tudom,hogy a papír ugyanaz,de akkor is kevesebbet kell bejárni és tanulni is,nem?)
Valamint tényleg kellemetlen lenne 18 évesen 30-40 éves osztálytársakkal rendelkezni,de ha van pár korombeli akkor már nem zavar,csak ha csak én vagyok jóval fiatalabb,értitek.
00:16 de,a tanulás is a lényeg,de levelezőn mivel nem kell annyit bejárni az is a háttérbe szorulna,de a közösség is,nekem mindkettő fontos.Nem szeretnék lemaradni az egyetemista éveimről azért,mert alig járok be (és a tanulásról,mivel otthon sokkal rosszabbul tudok tanulni,bent biztos,hogy figyelek órán)és ha igen,akkor meg már bőven családos emberekkel vagyok egy közegben.Ugyanígy a tanulásról sem szeretnék lemaradni,mert nekem nem csak a papír a lényeg,hanem a tudás is.
Szia!
Eléggé fura elképzeléseid vannak. Csatlakozva a többi válaszolóhoz, nem a világ vége az, hogy levelezős vagy, ha pedig DE, akkor a fent leírt lépések valamelyikét követve tudsz ezen javítani. Én nem akarom neked X+1. emberként leírni. Viszont (nem tudom, hogy albérletes leszel, vagy bejárós, vagy akármi) tudsz enélkül is találkozni, bulizni a kortársaiddal (senki nem tilt el tőlük, illetve a buliktól). Ugyanúgy mehetsz a különböző bulikba, bálokba, stb, ahova csak szeretnél és megismerheted őket és alakíthatsz ki így is barátságokat. A másik - egyrészt nem hiszem, hogy levelezőn csak és kizárólag a 30-35-40+ korosztály lenne - ahogy fentebb szintén említették - hanem korosztálybeliek is, akik pl. dolgoznak mellette. - másrészt pedig a "sokkal idősebbekkel" sem olyan nehéz kijönni, közös témátok lehet, lehet velük is össze tudnál haverkodni, ők sem "űrlények". Az pedig, hogy kevesebbet kell tanulni egyszerűen nem igaz - levelezős haverom mesélt sok mindent - én nem vagyok levelezős és mégis összehaverkodtunk - szóval... na mindegy ő mesélte, hogy jah kevesebb órája van azt hiszem kéthetente egy péntek-szombat esetleg vasárnap is, de emiatt sokkal több mindent is vesznek át a rövidebb idő alatt és itt sokkal nagyobb szerepe van az önálló tanulásnak, hiszen ritkábban is találkozol a tanárokkal. Alig pár évvel idősebb nálam, azt hiszem 22-23 lehet és neki is voltak ismerősei a levelezősök között is, pl. egy 50 körüli úriember, akivel szintén nagyon jól eltudtak beszélgetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!