Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Van bármi jó a levelezőben?

Van bármi jó a levelezőben?

Figyelt kérdés

18 éves vagyok,és levelezőre fognak felvenni(nappaliról lecsúsztam).Mióta megtudtam ezt,borzasztóan el vagyok keseredve,nagyon szomorú vagyok megállás nélkül.Csak az van folyton a fejemben,hogy 30 feletti vagy 40 feletti osztálytársakkal együtt kell majd együtt tanulnom.Csak a korosztályommal tudok tényleg jól kijönni és barátságokat kialakítani,az idősebbekkel nem igazán tudok jól kijönni.Igaz ugyanazt a diplomát adja,de akkor is,hihetetlenül nagy csapásként ért ez.Ha bárkit kérdezek,hogy tud-e bármi jót a levelezőben annyit mond,hogy munka mellett (vagy család mellett) lehet végezni.Ezzel csak még több fát tesznek a tűzre,mert csak nyomatékosítják,hogy családos,nálam jóval(nem pár évvel,2-4 év még nem zavar annyira)idősebb emberekkel kell majd együtt tanulnom,én meg ott leszek mint ,,kisgyerek”,és mindenki csak nézni fog rám,hogy mit keresek ott,biztos csak azért vagyok ott,mert nem voltam elég okos a nappalihoz.

Az lenne tehát a kérdésem,hogy tud bárki bármi előnyt említeni a fent említetteken kívül a levelező mellett?:(

2020. jún. 11. 13:01
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
98%
Tudsz mellette dolgozni, az elég nagy előny tud lenni. Ha van esetleg szakmád, akkor akár abban, de ha csak érettségid, akkor is 2 lezárt egyetemi év után már lehet keresgélni gyakornoki pozíciókat.
2020. jún. 11. 13:17
 2/16 anonim ***** válasza:
90%

Hát, ha még nem kell dolgoznod, akkor nem csak munkát, de bármi mást is csinálhatsz a szakod mellett a szabadabb időbeosztás miatt. Van valami hobbid?

Amúgy nem gondoltál arra, hogy vársz egy évet, újraérettségizel, és jövőre megpróbálod újra a nappalit?

2020. jún. 11. 13:19
 3/16 anonim ***** válasza:
100%

Nem fog senki "kis pisis hülyegyerekként" tekinteni rád, aki "hülye volt a nappali képzéshez". Egyébként például profi sportolók is mennek levelezőre, mivel nekik -érthető okokból- az edzésekre el kell járniuk, amik gyakran ütköznének az órákkal.

De az is egy jó megoldás, hogy kihagysz egy évet és újrafelvételizel nappalira, vagy nem hagysz ki egy évet, és egy év múlva felvételizel nappalira.

2020. jún. 11. 13:28
 4/16 A kérdező kommentje:
Nem szeretnék évet kihagyni.Arra én is gondoltam,hogy jövőre újra felvételizek nappalira,csak azt nem tudom,hogy lehet-e olyat csinálni,hogy egy évet vagyok levelezőn,és utána a második évtől folytatom nappalin ugyanazt a képzést.Én azt hallottam,hogy ilyet nem lehet,mert akkor a nappalit elölről kéne kezdeni,szóval az egy év levelezőn töltött évem elveszne.Szerintetek vannak egyáltalán korombeliek,vagy csak pár évvel idősebbek levelezőn?Vagy senkinek nem fordul meg az ilyen a fejében?
2020. jún. 11. 13:39
 5/16 A kérdező kommentje:
De egyébként ha lehet is,egy évet akkor is levelezőn lennék,és egy év nagyon sok.
2020. jún. 11. 13:40
 6/16 anonim ***** válasza:
98%

Levelezőn már elsősorban azok vannak, akik valóban komolyan veszik a tanulást, céljuk van annak a szaknak az elvégzésével és nem csak jó buliként és időtöltésként tekintenek rá. Ez tanulás szemontjából húzóerő (is) lehet.

Nálunk nagy volt az életkori szórás 20-50 között volt a társaság. Senki nem nézett le senkit a kora miatt, meg egyébként sem.

Ha újrafelvételizel, akkor a levelezőn teljesített tárgyaidat elismertetheted és akkor nappali képzésen folytathatod majd a 2.évtől. :)

2020. jún. 11. 13:43
 7/16 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nézz utána, hogy hogyan működik az átsorolás és a kreditátvitel az adott egyetemen. Simán elképzelhető, hogy egy év után át tudsz jelentkezni nappalira, vagy ha nem is, akkor újrajelentkezni nappalira és elfogadtatni a levelezőn már teljesített kreditjeidet.
2020. jún. 11. 13:44
 8/16 anonim ***** válasza:
98%

".Én azt hallottam,hogy ilyet nem lehet,mert akkor a nappalit elölről kéne kezdeni,szóval az egy év levelezőn töltött évem elveszne."

Ez fasság. Nem "tanévek" vannak, mint általános- és középiskolában, hanem tárgyak, amiket el kell végezni. Hogy te ezt a legkevesebb idő alatt vagy 20 év alatt teszed meg, senkit nem érdekel, és nem törlődnek az elvégzett tárgyak, hogyha nem tudtál egy másikat elvégezni. Ha pedig újrajelentkezel vagy máshová, viheted magaddal a tárgyaidat. Itt lehet egy kis probléma, mert a különböző egyetemeken ugyanazok a tárgyak más felépítésűek is lehetnek, így lehet, hogy azt nem fogják elfogadni, így a tárgyast ott el kell újra végezned, viszont ha ugyanannak az egyetemnek ugyanarra a szakára jelentkezel újra, ezzel nem lesz ebből gond (hacsak nem változtatják meg gyökeresen a tárgyak tematikáját egyik évről a másikra, amire azért csekály esély van).

2020. jún. 11. 13:55
 9/16 anonim ***** válasza:
100%

Megcsinálhatsz mellette esetleg egy OKJ-t nappalin, ha nem akarsz dolgozni.

Attól függ, hogy mennyire nehéz a szakod. Ha meg tudod csinálni, akkor kettő végzettséget is nyersz ugyanannyi idő alatt. Én fordítva csinálom: nappalin az egyetemet és levelezőn fogom az OKJ-t.

Amúgy meg ha ennyire zavar, akkor ne iratkozz be az egyetemre, hagyd inkább és próbáld meg jövőre újra a felvételit, addig meg kezdj el egy OKJ-t nappalin, oda augusztus végéig tudsz jelentkezni, szóval van még időd eldönteni. Egy nappalis OKJ olyan lesz, mintha folytatnád a középsulit, tehát ugyanolyan korosztály, közösség stb. amiket írtál preferenciának. :)

2020. jún. 11. 15:20
 10/16 anonim ***** válasza:
100%
Ne legyel mar ennyire komplexusos. Szerinted felnott emberek ilyeneken gondolkodnak, hogy “jaj, tuti nem volt eleg okos a nappali kepzeshez”, amikor otthon varja oket a csalad/munka? Ilyen kipecezeseket 16 evesek szoktak csinalni. :) legyel kicsit erosebb lelkileg, mert igy kinszenvedes lesz minden.
2020. jún. 11. 17:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!