Mehetek még állatorvosira, ha elrontottam a 11. évvégit?
Leírom, aztán lehet lepontozni! Pedig mindenki tudja, hogy segítek!
Apád tömjön meg 1-2 borítékot!
Simán felvehetnek. A lényeg, hogy magyarból, matekból, töriből és nyelvből jó jegyeid legyenek. Illetve nem csak a fizika vagy a kémia számíthat, bioszból vagy föciből 5-ös vagy? Mert akkor már meg is van oldva. :)
Illetve duplázhatsz is, de akkor nagyon jól kell sikerülnie az emelt érettségiknek, és általában az emberek többsége jobban jár duplázás nélkül.
Szia!
Ez a jegy csak 2-4 pont minuszt jelent, úgyhogy nem egetverő nagy hiba, hogyha az emeltjeid és közepeid 80-90%-osak lesznek és a többi jegyed ezentúl is nem kevesebb mint ötösök. De nem is kell, hogy a kémiát vidd tovább, ha a föci/biosz ötös, akkor viheted azt is, nem kell feltétlenül azt vinni, amiből emeltezel vagy amit kér az egyetem (természettudományiból)
Viszont nem értem miért veszed ide a fizikát, állatorvosira emelt kémia és emelt biológia a kötelező mást nem is vihetsz: [link]
Persze ha az ÁTE biológus szakára gondoltál, akkor nem szóltam.
Hát, majd megnézed bejutsz-e
(én nem tudom; de szal majd felvételizzél, és akkor majd kiderül)
A fizika igazából ennél a kérdésnél nem nagyon lényeges. Csak azért írtam bele, hogy azt mondjam el, hogy ezen a két tantárgyon kívül mindenből erős ötösre állok. Illetve nem is ezzel szeretnék továbbtanulni nyilván, hanem biológiával. (De ha jól tudom akkor ez nem is kérdéses, mert a biológia a kötelező és az választható, hogy fizikából vagy kémiából érettségizek mellette.) Félévkor, ahogy írtam is, kémiából négyes, fizikából ötös voltam. De mind a kettőt csak hanyagság miatt rontottam így le, amit iszonyatosan bánok.
Az egyik válaszoló azt írta, hogy választható más természettudományi tantárgy is. Akkor igaz az, amit a kérdésben írtam? Mert akkor nyilvánvalóan a biológiát választanám, ami 5, így nem lenne akkora baj.
Inkább használd pihenésre a nyaradat, suliidőben mindent lesz elég időd megtanulni :)
Úgy mondom ezt, hogy én is az ÁTE-ra jelentkeztem, pontok alapján szinte tuti felvesznek. És én aztán nem vagyok egy túl szorgalmas ember.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!